Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: "Parlamenter demokrasiye, laikliğe, Atatürk'e, cumhuriyete, tarihi değerlere saygılı ve bunları bir potada birbirleriyle kaynaştırabilecek bir cumhurbaşkanı adayını Türk halkının tercihlerine sunmuş bulunuyoruz"

10.07.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Parlamenter demokrasiye, laikliğe, Atatürk'e, cumhuriyete, tarihi değerlere saygılı ve bunları bir potada birbirleriyle kaynaştırabilecek bir cumhurbaşkanı adayını Türk halkının tercihlerine sunmuş bulunuyoruz" dedi.

Öztrak, CHP Edirne İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye'yi kutuplaştıran, ayrıştıran, hızla kaos ortamına sürükleyen, bir diktaya götüren otoyolda, son barış ve huzura doğru çıkış olduğunu söyledi.

Seçimin bir fırsat olduğunun vatandaşlara anlatılması gerektiğini belirten Öztrak, "Her şeyden önce şunu başarabildik. Uzun zamandır uzlaşamayan bir ülkede, bir büyük uzlaşının cumhurbaşkanı adayını muhalefet partileri olarak hep birlikte belirleyebildik. Bence birinci, en büyük başarı bu" diye konuştu.

Öztrak, Türkiye cumhuriyetinin kıta Avrupa'sında gelişen rejimler çerçevesinde kendi sistemini geliştirdiğini ifade etti.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda gazi meclisi kurduğunu ve meclisin eğrisiyle doğrusuyla milli iradenin tecelli ettiği bir icra, karar ve denetim mekanizması olduğunu dile getiren Öztrak, "Başkanlık sistemi bunun tam tersi bir gelişmedir. Maalesef bugün adaylardan bir tanesi çok açık ifade etmektedir. 'Halkın seçtiği artık cumhurbaşkanı olmaz, başkan olur' demektedir" ifadelerini kullandı.

Öztrak, başkanlık sisteminin statükonun tescillenmesi anlamına geldiğini savundu.

"Kimse kimseye vazo, saksı demesin"

Öztrak, Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazla olan muhalefet partileri olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'nin karşısına önemli bir alternatif sunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu ülkenin insanlarına huzur getireceğini öne süren Öztrak, "Parlamenter demokrasiye, laikliğe, Atatürk'e, cumhuriyete, tarihi değerlere saygılı ve bunları bir potada birbirleriyle kaynaştırabilecek bir cumhurbaşkanı adayını Türk halkının tercihlerine sunmuş bulunuyoruz" dedi.

Öztrak, "Başbakan, Ekmeleddin İhsanoğlu'na vazo ve saksı benzetmelerinde bulundu. Ayrıca 'Cumhurbaşkanı adayı tarafsız olmaz' dedi. Bunlarla ilgili nelere söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, "Tabii ki bu vazolar, saksılar büyük bir korkunun, yaklaşan büyük bir mağlubiyetin, yaklaşan büyük mağlubiyet karşısında  duyulan paniğin sözleridir. Baştan beri söylüyoruz. Seviyeli bir seçim olsun. Kimse kimseye vazo, saksı falan demesin" görüşlerini aktardı.

Öztrak, cumhurbaşkanının topluma, hiçbir partinin tarafgirliğiyle yaklaşmaması gerektiğini vurguladı.

Toplantıya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve partililer katıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement