Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Adayımız Selahattin Demirtaş etrafındaki çalışmalarımızla, tam demokrasi yolunu açmayı hedefliyoruz"

22.07.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim sürecinde cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş etrafındaki çalışmalarıyla tam demokrasi yolunu açmayı hedeflediklerini bildirdi.

Menemen ilçesi Asarlık Semti'nde seçim kampanyası komisyonu toplantısına katılan Yüksekdağ, konuşmasında, cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, yeniliği ve geleceği temsil ettiğini söyledi.

"Tüm Türkiye halklarının mücadelesiden gelmiş şahsiyet" olarak tanıttığı Demirtaş'ın, tüm ezilenleri kapsayabilecek bir siyasi projeye inandığını dile getiren Yüksekdağ, Türkiye'yi, barış ve adalet temelinde yeniden kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yüksekdağ, toplumsal hareketlenmenin, son zamanlarda Türkiye'nin yeni eşiğe geldiğini gösterdiğini ileri sürerek, Demirtaş dışındaki cumhurbaşkanı adaylarının, toplumun bu eşiğin aşılması çağrısına yanıt veremediğini iddia etti.

HDP'yi oluşturan siyasi partilerin, siyasette çetin mücadele yollarından geçtiğini vurgulayan Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin üçüncü yolu, çok açık şekilde önümüzde belirmiştir. Bu yol, Türkiye, Kürdistan ve bölge halklarını geleceğe taşıyacak yegane yoldur. AKP, CHP ve MHP'nin temsil ettikleri siyasi çerçeve, eskimiş ve her tarafı dökülen gömlek gibi Türkiye halklarına uymuyor, dar geliyor. Emek ve demokrasi güçlerini bu gömleğe sığdırma çabaları da sonuç vermeyecektir. Tüm egemen siyasi güç odaklarının da bu gerçeği görmesi gerekiyor. Müzakere aşamasına geçilmesine rağmen sürüncemede bırakılan çözülmemiş Kürt sorunu, Sünnileştirilmeye çalışılan alevi toplumu, her gün beşer onar öldürülen kadınlar, toprağı deresi için direnen doğa savunucuları, farklı inanışlardan ve toplumda eşit olarak görülmeyen halklarımız, geleceksizlik sorunuyla karşı karşıya olan gençler, bu sığ siyasi anlayışa mahkum olmak istemiyor."

Yüksekdağ, cumhurbaşkanı adaylarından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, "dar, sıkıştırılmış ve baskı rejimini sürdürme anlayışını sürdürmek isteyen siyasi çizgi"yi temsil ettiğini savunarak, şunları ifade etti:

"Başta AKP, düzen partileri siyaseti despotluk zemini olarak görüyor. Siyaset böyle görüldükçe, cumhurbaşkanını istediği kadar halk seçsin ama o sandıkların arkasında tam bir antidemokratik uygulama ve zihniyet sürmeye devam edecek. Tam demokrasi istiyoruz, yamalı demokrasi değil. Biz, Çankaya Köşkü'ne kurulmak meraklısı, Recep Tayyip Erdoğan gibi Milli Şef dönemi başlatma sevdalısı değiliz. Seçim sürecinde adayımız Selahattin Demirtaş etrafındaki çalışmalarımızla, tam demokrasi yolunu açmayı hedefliyoruz. Halkımızı, yamalı ve AKP'nin lütfuyla sunulan çarpık demokrasi anlayışından kurtarmak istiyoruz."

Konuşmanın ardından toplantı, basına kapalı devam etti. - İzmir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement