Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

New York’ta, 24 STK temsilciyle toplanan Herşey Türkiye İçin Platformu Genel Koordinatörü Danışmaz: “Yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini, cumhurun ilk defa kendi reisini kendi oyuyla belirleme hakkına kavuşması bakımından çok önemsemekteyiz” “Türkiye, Gazze’deki zulme, bütün dünyayı karşısına alma pahasına.

25.07.2014 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Herşey Türkiye İçin Platformu Genel Koordinatörü Halil İbrahim Danışmaz, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimini, cumhurun reisini ilk defa kendi oyuyla belirleme hakkı tanıması nedeniyle çok önemsediklerini bildirdi.

Danışmaz, Sheraton New York Times Meydanı Oteli'nde, ABD ve Kanada'da faaliyet gösteren 24 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Amerika kıtasındaki Türkler ile Türkiye arasında bir köprü vazifesi gören STK'ların büyük bir sorumluluk üstlendiğini kaydeden Danışmaz, şöyle konuştu:

"Bugün dünyanın gözü önünde bir millet, çocuk, kadın, yaşlı demeden, orantısız güç kullanılarak yok edilmeye çalışılıyor. Filistin'de sadece son bir haftada 200'den fazlasını çocukların oluşturduğu bine yakın savunmasız insan katledildi. Yüzyılımızın insani değerlerine yakışmayan bu katliam karşısında dünyanın sessizliğe bürünmesi, bunun da ötesinde, birçok batı ülkesinin haksız ve güçlünün yanında yer alması, batının şimdiye kadar sahip olduğunu iddia ettiği değerleri de yeniden sorgulatmaktadır. Türkiye bu zulme, bütün dünyayı karşısına alma pahasına dur diyebilen örnek bir ülkedir."

Türk milletinin, tarihi boyunca, çıkar gözetmeksizin her zaman mazlumun yanında saf tuttuğunu kaydeden Danışmaz, Türkiye'nin tarihi mirası gereği devraldığı tüm yüklere rağmen, özellikle son dönemde akıllı bir yönetim iradesi ortaya koyarak, maddi ve manevi yükselişine devam ettiğini vurguladı.

Demokrasi yolunda atılan adımların da katkısıyla Türkiye'nin bölgesel barışa doğru hızla ilerlediğini anlatan Danışmaz, şunları söyledi:

"Yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini, cumhurun ilk defa kendi reisini kendi oyuyla belirleme hakkına kavuşması bakımından çok önemsemekteyiz. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının bu seçim ile ilk defa oy kullanabilmesi yoluyla ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşması yolunda, Amerika kıtasındaki bireyler olarak bizlerin de katkı sunabilecek olması gerçeği hepimizi derinden heyecanlandırmaktadır. Bizleri anavatanımıza ve milletimizin ideal birliğine daha çok bağlayacağına inandığımız bu uygulamaya imkan sağlayan referandum sürecinde, milli iradenin yanında duran herkese ve her kesime ayrıca teşekkürü bir borç biliriz."

Danışmaz, 1915 hadiselerinin 100. yıl dönümünü yaklaşırken, Ermeni iddialarıyla mücadelenin de en öncelikli faaliyet alanları arasında yer alacağını sözlerine ekledi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement