Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Adalet Bakanı Bozdağ: "Nasıl olsa ayrı adaylara oy vermekten vazgeçtiniz, adayları tekleştirdiniz.

29.07.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanı seçim sürecindeki "çatı aday" yaklaşımını eleştirerek, "Ayrı bir MHP'ye, Büyük Birlik Parti'sine, CHP'ye, komünist partisine, devrimci halk partisine, sosyalist partisine ne ihtiyaç var. Çatı partisi diye bir parti kurun o çatının üstüne çıkın milleti çağırın" dedi

Bozdağ, partisinin ilçe teşkilatı tarafından Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu söyledi.

Türkiye'de vatandaşların bayramı huzur içinde idrak ettiğini belirten Bozdağ, "Gönül istiyor ki dünyanın başka yerlerinde de huzur olsun, barış olsun, oralarda da insanlar böyle bir araya gelsin, birbirinin gözlerinin içine baka baka, birbirine sırtlarını dayaya dayaya bayram yapsınlar. Sohbet etsinler. Ama maalesef Suriye'de, Irak'ta, Gazze'de insanlar huzur içinde bayram yapamıyor" diye konuştu.

- "Çatı partisi diye bir parti kurun"

2014 Yerel Seçimleri'nde MHP'nin güçlü olduğu yerde CHP'nin  MHP'yi, CHP'nin güçlü olduğu yerde ise MHP'nin CHP'yi  desteklediğini ifade eden Bozdağ, adeta AK Parti karşısındaki partilerin en güçlü olanla ittifak yaptıklarını söyledi.

Şimdi ortaklığın daha ileri bir noktaya getirildiğini dile getiren Bozdağ, "Artık adayları da ortaklaştırdılar, tekleştirdiler. Ben diyorum ki partileri tekleştirin artık. Yani masraf olmasın. Nasıl olsa ayrı adaylara oy vermekten vazgeçtiniz, adayları tekleştirdiniz. Ayrı bir MHP'ye, ayrı bir Büyük Birlik Parti'sine, CHP'ye, komünist partisine, devrimci halk partisine, sosyalist partisine ne ihtiyaç var. Çatı partisi diye bir parti kurun o çatının üstüne çıkın milleti çağırın. Yazık günahtır. Maalesef bu noktadayız" şeklinde konuştu.

"Bu öneriyi kim getirdi ise onu izah etmeleri lazım"

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı aday yapılırken genel başkanlar dışında hiçbir partilinin fikrinin sorulmadığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye diyorum ki vicdanınız üzerine elinizi koyun, bana doğru cevap verin. Bırakın sizin içinizden herhangi birilerinin tavsiye etmesini, sizin aklınızın ucundan bir defacık olsun geçti mi? Adım gibi eminim geçmedi. Peki ben asıl soruyu soruyorum öyleyse. Sayın İhsanoğlu'nun Türkiye'ye cumhurbaşkanı adayı olması için öneriyi size kim getirdi?  Cumhurbaşkanı adayını elbette birileri önerecek, o zaman açıklamaları lazım bu öneriyi kim getirdi ise onu izah etmeleri lazım. Sayın Demirel mi, Sayın Aydın Doğan mı önerdi? Yoksa dışarıdan birileri mi? İçeriden bizim bilmediğimiz başka örgütler mi önerdi? Yoksa üçüncü, beşinci kanallar var da biz mi bilmiyoruz, o kanallardan tavsiye mi geldi? Bunu bu millete açıklamaları lazım. Çünkü hiç kimsenin tanımadığı birini akşamdan sabaha getiriyorlar. Şimdi de kanal kanal oturmuşlar, kurulmuş beyler tanımadıkları birini 'nasıl allarız, nasıl pullarız, nasıl millete iyi gösteririz' diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar."

"Tayyip Erdoğan millet ne derse onu yapar"

Bozdağ, Türkiye'yi her alanda en iyi Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil edeceğine inandıklarını belirterek, kendi iradesine göre hareket edecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Es kaza olmaz ama oldu ya Sayın İhsanoğlu, Bahçeli'ye göre mi cumhurbaşkanlığı yapacak, yoksa Kılıçdaroğlu'na göre mi cumhurbaşkanlığı yapacak? Yoksa diğer tabela partisi olan sekiz partiye göre mi cumhurbaşkanlığı yapacak, yoksa Kılıçdaroğlu'yla, Bahçeli'ye tavsiyede bulunan gerçek sahiplerinin dediği gibi mi cumhurbaşkanlığı yapacak? Kimin dediği olacak, ben merak ediyorum. Ben şimdi size soruyorum, Tayyip Erdoğan kimin dediğine uyar? Tayyip Erdoğan millet ne derse onu yapar onun dışındakileri adam yerine koymaz."

Bozdağ, konuşmasının ardından partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement