Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar: "İhsanoğlu, milletin uzlaştığı bir adaydır.

31.07.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türk milletinin uzlaştığı aday olduğunu belirterek, "İhsanoğlu, Türkiye için bir fırsattır ve iyi bir şanstır" dedi.

Beraberinde partisinin İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt, Ayşe Eser Danışoğlu ve İhsan Özkes, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan ile Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Şenatalar, halkın ilk defa cumhurbaşkanlığı için sandığa gitmesinin ülke için hayati önem taşıdığını söyledi.

Şenatalar, 2015 ve 30 Mart seçimlerinden daha önemli bir süreç yaşayacaklarına dikkati çekerek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde vereceğimiz kararla Türkiyemizin bundan sonraki 10-20 yılda nasıl bir ülke olacağına kararını vereceğiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Şenatalar, " Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini istiyor. Oy verdiğimizde bilmeliyiz ki parlamenter sistemi ya da başkanlık sistemini isteyip istemediğimize karar vermiş olacağız. Başkanlık sistemini Erdoğan istiyor çünkü kimse Erdoğan'ın istediği başkanlık sitemini Ilgaz'da ya da Şabanözü'nde vatandaşımıza sormadı. 'Ben söyledim oluyor' gidişi yanlıştır. Bu, büyük tehlike ve oyundur. Hepimiz dikkatli olmalıyız çünkü birileri yetkilerini daha da güçlendirmek istiyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kucaklayıcı olmayacağını iddia eden Şenatalar, "Bugüne kadar kucaklayıcı olmayan insan, bugünden sonra nasıl kucaklayıcı olacak? Erdoğan'ın kucaklayıcı ve tarafsız olma şansı yok. Aynı zamanda adil de değil. Aslında samimi Müslüman olsaydı, adaletin tam teşekküllü işlemesini sağlardı. Bunların bir sorunu da cumhuriyet devrimi ve Atatürk'tür. Biz de bunlara karşıyız" şeklinde konuştu.

"İhsanoğlu'na ön yargılı davranılıyor"

Şenatalar, İnsanoğlu'na ön yargılı davranıldığını savunarak, şöyle konuştu:

"CHP adayı olarak değil, cumhurbaşkanı olarak desteklediğimiz Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanımadan, ön yargıyla tepki gösterilmesi yanlış. İhsanoğlu, milletin uzlaştığı bir adaydır. İhsanoğlu, Türkiye için bir fırsattır ve iyi bir şanstır. Şeriatla ilgisi yoktur. Laikliğe tam manasıyla inanır. Dürüsttür, başarılı bir akademisyendir. İlahiyatçı değil, kimyacıdır. Cumhuriyete inanan, Atatürk'ün misyonunu kavramış bir kişidir. İnsanoğlu'nun yelpazenin her kesiminden, çok farklı siyasi görüşü olanlardan destek görmesi ayrı sevinç kaynağıdır. Hangi partiden olursanız olun, mutlaka oy vermek için sandığa gidin ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyin. Oyumuzu bilinçli kullanmakla geleceğimizi aydınlık yapmalıyız." - Çankırı

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması
    22:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık
    22:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kapılarının açık olduğunu belirtti. Erdoğan, ziyaretleri halinde bir araya gelip konuşacaklarını ifade etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Advertisement