Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Selahattin Demirtaş sadece bir Kürt evladı olarak aday olmuyor.

01.08.2014 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Selahattin Demirtaş sadece bir Kürt evladı olarak aday olmuyor. Bütün Türkiye halklarının ve ezilenlerinin temsilcisi olarak o mevkiye aday oluyor" dedi.

HDP Arnavutköy İlçe Teşkilatı'nda "Kadınlar Buluşması"na katılan Yüksekdağ, parti içerisinde kadınların önemini vurgulayarak, cumhurbaşkanı seçimine değindi.

Cumhurbaşkanı seçiminin bir özgürlük eşiği olduğunu belirten Yüksekdağ, "30 yıldır süren barış ve özgürlük mücadelesinin çeşitli aşamalardan geçerek bugüne geldiğini" söyledi.

Yüksekdağ, "Her bir geldiğimiz noktada ve eşikte gücümüzü yeniden sınadık. Direncimizi daha fazla yükselttik ve geliştirdik. Çünkü yüz yüze olduğumuz bu sömürü düzeni bizi daha fazla mücadele etmeye ve direncimizi, birliğimizi daha da güçlendirmeye yönlendirdi" diye konuştu.

Bugün gelinen noktada, halkların bir araya gelmesi ve kucaklaşmasının engellenemeyeceğinin açıkça görüldüğünü kaydeden Yüksekdağ, "Halkları birbirinden koparma ve birbirine kışkırtma politikası tükenmiştir" dedi.

Yüksekdağ, kadınların yeni yaşamın öncüsü olduğunu ifade ederek, yeni yaşamın kadınların gülüşü, güzelliği ve direnişi üzerinden kurulacağını söyledi.

Kadınların yerinin, yeni yaşamın başının tacı olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, "Yeni yaşam yolculuğunda kadınlarımız, kahkahaları, sevinçleri ve direnişleriyle, mücadeleleriyle en başta olacaklardır" diye konuştu.

Yüksekdağ, bugün cumhurbaşkanı seçiminde halka yeni bir alternatif sunup yeni bir yaşam çağrısı yaparken, bütün bölgedeki devrimlerin, halk hareketlerinin ve ezilenlerin kurtuluşu mücadelesinin gücünü taşıdıklarını asla unutmamaları gerektiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı seçimlerinde çıkardığımız alternatifle artık bütün Türkiye halklarına seslenen ve halkımızın alternatifsiz olmadığını güçlü bir şekilde ortaya koyan bir iradeyi oluşturuyor ve ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığının sadece HDP'nin tabanı ve gücüyle sınırlı kalmadığını söyleyen Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Selahattin Demirtaş sadece bir Kürt evladı olarak aday olmuyor. Bütün Türkiye halklarının ve ezilenlerinin temsilcisi olarak o mevkiye aday oluyor. Selahattin Demirtaş bir Kürttür, aynı zamanda Alevi, Süryani, Ermeni, kadın, işçidir. Türkiye'de ezilen ve hakları, kimliği inkar edilen kim varsa onların da adayıdır."

Arnavutköy Cemevi'ne ziyaret

Yüksekdağ, daha sonra Arnavutköy Cemevi'ni ziyaret etti. Alevi vatandaşlarla bir araya gelen Yüksekdağ, onların sorunlarını dinledi.

Alevi Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz, Yüksekdağ'a cemeviyle ilgili bilgi verdi.

Yüksekdağ, siyasi mücadelelerinde ve cumhurbaşkanı seçim döneminde Alevi öğretisinden etkilenen bir siyasi zemin olduklarını kaydederek, "Alevilik başlı başına bir siyaset değil. Bir inanç ve yaşama biçimi. Alevilik, dünya görüşü ve parti olarak bizi de etkileyen, bizim de aslında yüzümüzü döndüğümüz bir merkez ve çekim merkezi. Çoğulcu bir düşünceye dayandığımız için Alevilik öğretisi bize yakın geliyor. İnsan eksenli siyaset yapıyorsanız, Alevilerin öğretisinden çok şey öğreneceksiniz demektir."

Yüksekdağ, seçim bürosu açtı

Cemevi ziyaretinin ardından Fatih Aksaray'daki HDP'nin seçim bürosu açılışına katılan Yüksekdağ, Fatih'e en son 30 Mart yerel seçimlerinden önce geldiğini belirterek, coşkunun hala canlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminde halkın önüne üçüncü bir yol ve aday çıkardıklarını aktaran Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Selahattin Demirtaş, mazlum halkların ve özgürlüğe, adalete susamış bütün halklarımızın geleceğini temsil eder. Bize dünü zehir ettiler, bugünü de dar etmeye çalışıyorlar. Ama şunu çok iyi bilsinler, biz bugünden yarınımızı kazanmak için yola çıktık ve kazanacağız. İşte bunu çok iyi bildikleri için telaşa kapılıyorlar. Her gün yeni oyun ve saldırılarla karşımıza çıkıyorlar. Karadeniz'den İstanbul'a kadar Demirtaş'ın seçim çalışmasını yürüten insanlarımıza yönelik her gün yeni karanlık saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Şunu çok iyi bilsinler, aydınlığın gücü, ateşi ve ışığı, politik saldırılar ve karanlık siyaseti güdenlerden daha güçlüdür."

Yüksekdağ, konuşmasının ardından kurdele keserek seçim bürosunun açılışını yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement