Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: "Matruşkayı bilir misiniz?

02.08.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Matruşkayı bilir misiniz? İçinden ne çıkıyor, biliyor musunuz? Bir taraftan Kılıçdaroğlu, bir bakıyorsun Bahçeli, bir de bakıyorsun Pensilvanya yani bir matruşka gibi" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği kentte partililer tarafından karşılanan Soylu, kendisi için hazırlanan otobüsten halkı selamladı.

Konvoy eşliğinde düğün salonuna geçen Soylu, burada yaptığı konuşmada, 350 yıldır peşinde oldukları hayallere şimdi ulaşacaklarını, ulaşmak için gün saydıklarını, yürüdüklerini hatta koştuklarını söyledi.

"10 Ağustos'ta sadece Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmayacak, Çankaya'ya çıkmayacak" diyen Soylu, "1071'de Anadolu'ya giren Alparslan, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdülhamit Han, Abdülmecit, Adnan Menderes, Turgut Özal, Erbakan, 'bu memlekette mağdurum, mazlumum' diyen kim varsa o cumhurbaşkanı olacak. Alevilerin, Kürtlerin, Türklerin, Çerkezlerin, Abazaların, Arnavutların, Boşnakların yani 77 milyonun cumhurbaşkanı olacak" şeklinde konuştu.

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aynı kendisine benzeyen bir cumhurbaşkanı adayı bulduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

"O yumuşak, uzlaşmacı' dedikleri, 'cici çocuk' diye gösterdikleri, ismini de unutuyorum, ha Ekmel, onun eline tutuşturuyorlar. Bir sabah çıkıyor, elinde Türk solu dergisi, bir gün bozkurt işareti yapıyor. Bir gün çıkıyor, 'Filistin'le İsrail arasında taraf tutmamıza gerek yok' diyor. Ne zaman İsrail orada masum insanları, çocukları, anaları katlediyor, ondan sonra soluğu Fecebook'ta, Twitter'da alıyor. Filistin Konsolosluğuna taziyeye gidiyor, durumu düzeltmeye çalışıyor. Sen 5 gün sonrasını göremiyorsun. Sen 2023'ü, 2071'i kimle hesap edeceksin?"

"Cumhuriyet gazetesi de CHP de bu adamın peşine takılmış gidiyor"

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, her yerde 'babası merhum Akif'in arkadaşı' diye hava attığını, Akif'in mezarına gittiğinde ise mezar taşında yazan İstiklal Marşı'nın kıtasına "beyit" dediğini anlatan Soylu, "Profesörlüğünün çakma olduğunu dün akşam başka profesör anlatmış. Şimdi gülüyorum. CHP, yıllar önce defalarca 'bunun profesörlüğü yanlıştır' diye söylüyor, bugün Cumhuriyet gazetesi de CHP de bu adamın peşine takılmış gidiyor" ifadesini kullandı.

Soylu, CHP'nin, AK Parti ne derse desin, Türkiye'de kim iyi bir şey yapsa "istemezük" dediğini belirterek, "Peki, MHP'yi bu Devlet Bahçeli'nin getirdiği hali görüyor musunuz? Koskoca CHP'ye metres yaptı MHP'yi.  MHP'li kardeşlerimiz Bahçeli'yi affetmeyecek. MHP'li ve CHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Türkiye, eski Türkiye değil. 1999'daki Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'ye 3 gün cumhurbaşkanlığı yapamaz. Şimdi çökmüş değil, güçlü Türkiye var. 1999'un Türkiye'si değil bu Türkiye" değerlendirmesinde bulundu.

"Menderes'in mezarına gidip sahte gözyaşı döktü"

Soylu, Kılıçdaroğlu'nun adayının merhum Adnan Menderes'in mezarına gidip sahte gözyaşı döktüğünü, 10 adım öteye gidip Menderes'in celladı İnönü'ün örnek devlet adamı olduğunu söylediğini savundu.

"Doğru, örnek devlet adamı, diktatörlüğün örneği, bir mazlumu idam ettiren, onun celladı devlet adamı" diyerek sözlerini sürdüren Soylu, "Matruşkayı bilir misiniz? İçinden ne çıkıyor, biliyor musunuz? Bir taraftan Kılıçdaroğlu, bir bakıyorsun Bahçeli, bir de bakıyorsun Pensilvanya yani bir matruşka gibi. Bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin Türkiye'ye haksızlık yaptığını görüyorsunuz hep birlikte" görüşünü paylaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında güçlü aday istediklerini ancak onların hiçbir zaman ülkenin kalkınmasına katkı koymadıklarını, oyunu bozmaya çalıştıklarını ileri süren, Soylu, Türkiye'nin büyümesini engellemeye çalıştıklarını iddia etti.

Soylu, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanı seçimlerinin bütün seçimlerin anası olduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını trilyon kere hak ettiğini kaydetti.

Soylu, daha sonra beraberinde Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti İl Başkanı Tumirçin Saylar, ilçe belediye başkanları ve partililerle esnaf ziyaretinde bulundu. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement