Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Yıldırım: "10 Ağustos'ta sadece Cumhurbaşkanı seçimi yapmıyoruz.

02.08.2014 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı seçimlerinin eski ve yeni Türkiye arasındaki seçim anlamına da geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingi öncesinde bir konuşma yapan Yıldırım, 10 Ağustos'ta Türkiye'de yeni bir gün doğacağını, bunun aynı zamanda yeni Türkiye'nin habercisi olacağını belirtti.

İzmir'i, "ilklerin şehri, istikbalin şehri, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş destanının yazıldığı şehir" olarak nitelendiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir'i kör ideolojiden kurtarmak ve hizmet vermek için 30 ilçede çalıştık, 1 milyona yakın İzmirli hemşehrimiz bize güvendi, inandı. Oyumuzu yüzde 58 arttırdık. Artık İzmir'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hizmet siyasetinin temellerini attık. İzmir bu şehre hizmet etmeyenlere daha fazla kredi tanımayacak. İzmir ilk seçimde yerel yönetimlerde de AK Parti, hizmet diyecek ve hep beraber İzmir'in bulunduğu durumdan ancak hizmet siyasetini bilen, marka şehirler yapan AK Parti iktidarı, İzmir'i marka şehir yapar."

Konuşması, "Başbakan Binali" sloganlarıyla kesilen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, İzmir'in seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı yapacağız. 10 Ağustos'ta sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi yapmıyoruz. Bir seçim daha yapıyoruz. Yeni Türkiye ile eski Türkiye'nin seçimini yapacağız. ya vesayet, krizler, darbeler devam edecek ya millet iradesi olacak. Eski Türkiye dünyaya kapalı. Yeni Türkiye'de darbeler, krizler olmayacak. Yeni Türkiye, büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefidir. "

-Delican'ın konuşması

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da konuşmasında, İzmir'in düğün gününü yaşadığını, sıcak havaya rağmen çok sayıda kişinin Gündoğdu Meydanı'na geldiğini belirtti.

İzmir'de hizmete susadıklarını ifade eden Delican, AK partinin vesayet yönetimine direndiğini söyledi.

Bu arada miting öncesinde Gündoğdu Meydanı'na AK Parti bayrağı ve Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterlerini taşıyan tekneler yanaştı.

Mitinge, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement