Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

TBMM Başkanvekili Yakut: "Bu bir cumhurbaşkanı seçilme meselesi değil, Türkiye'nin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesi, bizim Anadolu'ya gelişimizin bininci yılında o süper ülke Türkiye'nin kurulması meselesi"

03.08.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Bu bir cumhurbaşkanı seçilme meselesi değil, Türkiye'nin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesi, bizim Anadolu'ya gelişimizin bininci yılında o süper ülke Türkiye'nin kurulması meselesi" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yakut, cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Yahyalı ilçesini ziyaret etti.

İlçe teşkilatı ile parti binasında bir araya gelen Yakut, Türklerin Anadolu'ya ağustos ayında ayak bastığını, milli mücadelenin de ağustosta başladığını dile getirdi.

AK Parti'nin, bir bölgenin ve kesimin partisi olmadığını vurgulayan Yakut, şunları kaydetti:

"Bu, Türk siyaset tarihinde bir ilkti. O günden bu tarafa vermiş olduğumuz sözleri yerine getirerek, Türkiye'yi fiziki anlamda değiştirdik ve dönüştürdük. Türklerin Anadolu'ya girişinin bininci yılında cihan devleti Türkiye'yi kurmuş olacağız. Biz ve çocuklarımız olmayacak ama bunu torunlarımız gerçekleştirecek. İnsanın hayali olmadan gerçekler olmaz. Devletlerin de hayali olmadan gerçekler olmaz. Biz hayal ettik, gerçekleştirdik. Bundan sonra da büyük şeyleri hayal edip, gerçekleştireceğiz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçileceğini savunan Yakut, şöyle devam etti:

"10 Ağustos, Türk insanının hayat standardının yükseltilmesi, demokratik standartların yükseltilmesi anlamında dönüm noktası. Aslında bizim sayın Başbakanı cumhurbaşkanı seçtirmek için pek fazla uğraşmamıza da gerek yok. Üç cumhurbaşkanı adayına baktığımız zaman zaten sayın Başbakan Türkiye'nin her tarafını adım adım gezmekte. Bu bir cumhurbaşkanı seçilme meselesi değil, Türkiye'nin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesi, bizim Anadolu'ya gelişimizin bininci yılında o süper ülke Türkiye'nin kurulması meselesi. 10 Ağustos'ta millet kendi iradesine sahip çıkacak." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement