Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

DSP Genel Başkanı Türker: "Önümüzdeki hafta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi bu nedenle rejimin devamı ya da değişimiyle de ilgilidir.

05.08.2014 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Önümüzdeki hafta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi bu nedenle rejimin devamı ya da değişimiyle de ilgilidir. Eğer rejim değişirse Türkiye tek adam yönetimine girecek" dedi.

Türker, Ereğli ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin mezhep, ırk, din, cemaat, meslek, kadın-erkek açısından bölünmesine neden olan bir zihniyet tarafından yönetildiğini, bir değişimin yaşanması gerektiğini savundu.

AK Parti'nin cumhurbaşkanlığını da uhdesinde tutarak Türkiye'yi başkanlık rejimine dönüştürmek istediğini iddia eden Türker, "Önümüzdeki hafta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi bu nedenle rejimin devamı ya da değişimiyle de ilgilidir. Eğer rejim değişirse Türkiye tek adam yönetimine girecek. Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki padişahlık ya da başka bazı Avrupa ülkelerinde geçtiğimiz yüzyıllarda yaşanan krallık devri geri gelmiş olacak. Türkiye'nin buna tahammülü yok" diye konuştu.

Türker, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 14 parti tarafından desteklendiğini anlatarak şunları kaydetti:

"Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesiyle başbakan din istismarı yapamıyor. Erdoğan, kazanamayacağını anlamıştır. 2 milyona yakın oy beklediği Avrupa'daki işçilerimiz ona sırt çevirmişler, oy vermemiştir. Erdoğan'ın birinci turda seçimi kazanmayacağı belli olmuştur. Bizim birinci görevimiz herkesin oy kullanmasını sağlamaktır. Birinci amacımız halkımızı sandığa götürmek, ikincisi de sandık hilesini ve oyların çalınmasını önlemek için oyların başında durmaktır."

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna da değinen Türker, Türk polisinin ikiye bölündüğünü iddia etti.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Zonguldak milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk ile Zonguldak kent merkezinde cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim bürosu açılışına katıldı. Türker, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin kaderini tayin edeceği 10 Ağustos'ta herkesin doğru karar vermesini sağlamak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya da Türkiye'yi bölmeye çalışan, ayrıştıran, mezhep ve etnik kimlik siyaseti yapan insanlara karşı sebepleri olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum. Ülkeyi bölmeye çalışan cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan suç işliyor. Bizi şimdiye kadar bu ülkede ayıramadılar. Onu görmek istiyorsanız Çanakkale'ye bakın. Dolaştığımız topraklarda binlerce kefensiz yatan şehide bakın. Onlar şehit olurken birbirlerine sen Alevi misin, Kürt müsün, Zaza mısın, Çerkez misin, Laz mısın diye sormadı. Onlar sadece bağımsız ülke yaratmak uğruna şehit oldu. Biz böyle sütü bozuklara bu ülkeyi teslim etmeyiz. 90 yıl önce de etmedik bugün de etmeyiz" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya ve beraberindekiler, daha sonra bazı meslek odası ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement