Cumhurbaşkanı Seçimleri - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Seçimleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bazı akademisyen, yazar, aydın, azınlık temsilcileri, aktivistler ve Alevi, Bektaşi federasyonları temsilcileriyle yarın İstanbul'da bir araya gelecek.

12.06.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı akademisyen, yazar, aydın, azınlık temsilcileri, aktivistler ile Alevi ve Bektaşi federasyonları temsilcileriyle yarın İstanbul'da bir araya gelecek.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı konusunda "toplumsal uzlaşı" arayışlarına yarın İstanbul'da devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun bu kapsamda, bazı akademisyen, yazar, aydın, azınlık temsilcileri, dezavantajlı gruplar, aktivistler ve Alevi, Bektaşi federasyonları temsilcileriyle bir araya geleceği ifade edildi.

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile bazı Parti Meclisi üyeleri ve bazı CHP milletvekillerinin de hazır bulunacağı kahvaltılı toplantı Beşiktaş Swisotel'de saat 10.00'da başlayacak.

Programa davet edilenlere, Kılıçdaroğlu imzalı gönderilen davetiyede şu ifadelere yer verildi:

" Türkiye, ağustos ayında iki turlu bir seçimle ilk kez halkın seçeceği cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanıyor. Hukukun üstünlüğüne inanan, insan hak ve özgürlüklerini özümsemiş, kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlı halkta karşılığı olan tarafsız, bağımsız, kapsayıcı bir cumhurbaşkanı önerilebilmesi için geniş halk kesimlerinin görüşlerini almak ve toplumsal uzlaşı sağlamak amacıyla sizlerle bir arada olma arzusundayız. Bu bağlamda yapılacak kahvaltılı toplantımızda sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyarız."

Toplantıya davet edilen isimlerden bazıları şöyle:

" Ataol Behramoğlu, Barış Atay, Erdal Beşikçioğlu, Emre Kınay, Sermiyan Midyat, Edip Akbayram, Şebnem Sönmez, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Yavuz Top, Reis Çelik, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzade, Süryani Katolik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Basatemir, Feriköy Ermeni Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öğer, 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, Deniz Ülke Arıboğan, İlber Ortaylı."

Öte yandan davetliler arasında bulunan Ortodoks Patriği I. Bartholomeos ile yazarlar Yaşar Kemal ve Zülfü Livaneli'nin de programları ve sağlık durumlarına göre toplantıya katılabilecekleri bildirildi.

Bu arada Kılıçdaroğlu, 14 Haziran Cumartesi günü Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile parti yöneticilerini saat 11.00'de ziyaret edecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement