Cumhurbaşkanı Talimat Verdi, Küçük Yusuf'a Biyonik Kulaklık Alındı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Talimat Verdi, Küçük Yusuf'a Biyonik Kulaklık Alındı

Cumhurbaşkanı Talimat Verdi, Küçük Yusuf\'a Biyonik Kulaklık Alındı

Adana'da sokakta oynarken biyonik kulak cihazı çalınan işitme engelli 2 yaşındaki Mehmet Yusuf Taş'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alınan yeni cihaz, Adana Valisi Mustafa Büyük tarafından aileye teslim edildi.

17.03.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da sokakta oynarken biyonik kulak cihazı çalınan işitme engelli 2 yaşındaki Mehmet Yusuf Taş'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alınan yeni cihaz, Adana Valisi Mustafa Büyük tarafından aileye teslim edildi. Cihazın takılmasının ardından küçük Mehmet Yusuf seslere tepki vermeye başladı. Yurdun bir çok yerinden de hayırseverler aileye ulaşıp, yardım etmek istediklerini bildirdi.

Amcasının oğlu ile 14 yaşında iken berdel geleneğine göre nikahsız evlendirilen ancak baskılar nedeniyle merkez Yüreğir İlçesi'nin Anadolu Mahallesi'ndeki baba evine dönen 18 yaşındaki Ayşe Taş'ın doğuştan işitme engelli olan oğlu Mehmet Yusuf Taş'ın işitmesini sağlayan 12 bin TL değerindeki biyonik kulak cihazı çalındı. Sokakta oynarken kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınan cihaz nedeniyle tekrar sessizliğe bürünen küçük Mehmet Yusuf'un dramını televizyonlardan izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü arayarak, 'Çocuğun mağduriyeti biran önce giderilsin" talimatı verdi. Bunun üzerine alınan biyonik kulak cihazı, Vali Büyük ile Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı tarafından Mehmet Yusuf'un evine götürüldü.

DOKTOR TAKTI, YUSUF TEPKİ VERDİ

Mehmet Yusuf Taş'ın dramını izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonla talimat verip, "O çocuğun mağduriyeti bir an önce giderilsin" dediğini söyleyen Vali Mustafa Büyük, "Allah'a şükür devletimiz her vatandaşının mağdur etmeyecek güçtedir. Mehmet için hemen harekete geçip, kulaklığını temin ettik. Bundan sonra da hiç bir sıkıntısı olmayacak" dedi.

Mehmet Yusuf Taş için özel hazırlanan kulaklık, uzmanlar tarafından ayarlanıp, küçük çocuğun kafasındaki vericiye uyumlu hale getirildi. Mehmet Yusuf'un cihazı doktoru tarafından kulağına yerleştirildi. Oğlunun yeniden duymaya başlayacağını söyleyen anne Ayşe Taş, "Ben devletimden başka bir şey istemem. Oğlumun duymasına sağladınız ya bu bize yeter. Allah devletimizden razı olsun" diyerek teşekkür etti. Genç anne Ayşe Taş, oğlunun yeniden seslere tepki vermesi üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Vali Büyük ile eşi Emine Büyük'ün kucağından bir an olsun indirmediği Mehmet Taş, getirilen hediyelerle oynadı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Talimat Verdi, Küçük Yusuf'a Biyonik Kulaklık Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement