Cumhurbaşkanı ve Kılıçdaroğlu'na Kırmızı Dipli Mumla Kırkpınar Daveti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı ve Kılıçdaroğlu'na Kırmızı Dipli Mumla Kırkpınar Daveti

Cumhurbaşkanı ve Kılıçdaroğlu\'na Kırmızı Dipli Mumla Kırkpınar Daveti

Edirne'de bu yıl 654'üncüsü yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve genel müdürleri makamlarında ziyaret ederek kırmızı dipli mumla tarihi güreşlere davet etti.

15.07.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de bu yıl 654'üncüsü yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve genel müdürleri makamlarında ziyaret ederek kırmızı dipli mumla tarihi güreşlere davet etti. Ancak bu yıl ilk kez davet edecek heyet arasında güreşlerin simgesi olan Kırkpınar Ağası yer almadı. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle heyete katılamadığını kaydeden ağa Seyfettin Selim, "Tarih konusunda geç bilgilendirildim" dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı bu yıl 20-26 Temmuz tarihleri arasında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 654'üncüsünü düzenleyecek. UNESCO'nun 'Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası' listesinde yer alan organizasyon için Sarayiçi Er Meydanı'nda tüm hazırlıklar tamamlandı. Geleneksel olarak her yıl kentin valisi, belediye başkanı ve Kırkpınar ağası, başkentte Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasi parti liderlerinin yanı sıra bakanları ve genel müdürleri ziyaret ederek, Kırkpınar simgelerinden biri olan kırmızı dipli mumla davet ediyor. Bu yılki randevuler alınırken Ağa Seyfettin Selim'n de ismi bildirilmesine rağmen ziyaret proğramında sadece Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan yer aldı.

İlk kez bir Kırkpınar Ağası'nın yer almadığı heyet, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz'in yanı sıra mecliste CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan ile Ak Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir'i ziyaret ederek güreşlere davet etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise koalisyon görüşmeleri nedeniyle yoğun programı olduğu için ziyaret edilemedi.

AĞA SELİM: NEDENİ İŞ YOĞUNLUĞU

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2009-2010-2011-2012 ve 2014 yılı Kırkpınar Ağası olan işadamı Seyfettin Selim, ilk kez Ankara'daki heyet içerinde yer almadı. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle heyette olmadığını ifade eden Selim, "İş yoğunluğundan dolayı Ankara'da bulunamadım. Başkan da tarihler konusunda beni geç bilgilendirdi. Kendi işlemlerimin yoğunluğundan gidemedim başka bir şey yok" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA ADI VAR KENDİ YOK

internet sitesi haberler bölümüne koyulan fotoğraf ve bilgilendirme notunda heyet içerisine Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in de ismi yer alırken, fotoğraflarda olmaması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istenirken heyetteki isimde Ağa Seyfettin Selim'in de isminin bildirildiği ve bu nedenle sitede bu şekilde site de yer aldığı kaydedildi.

SARAY'I GÖREN İLK CHP'Lİ

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ın Vali Şahin ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı'n da Erdoğan'ı ziyaret etmesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni 'kaçak Saray' söylemiyle eleştiren CHP'den saraya giden ilk isim partinin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan oldu. Gürkan'ın güreşlere davetiye vermek için saraya gidişinin genel merkezin bilgisi dahilinde olduğu kaydedildi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı ve Kılıçdaroğlu'na Kırmızı Dipli Mumla Kırkpınar Daveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement