Cumhurbaşkanına Hakaretten 5 Yıl Hapsi İsteniyor - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanına Hakaretten 5 Yıl Hapsi İsteniyor

Cumhurbaşkanına Hakaretten 5 Yıl Hapsi İsteniyor

Ankara Garı’nda 105 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından Bursa’da yapılan protestolarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri öne sürülen, aralarında Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın da bulunduğu 26 kişi hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

23.06.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Garı'nda 105 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından Bursa'da yapılan protestolarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri öne sürülen, aralarında Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın da bulunduğu 26 kişi hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Milletvekili Sarıbal ve diğer sanıklar adliye önünde basın açıklaması yaparken, duruşma hakimin mazeret izni sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı'nda 105 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıların ardından Bursa'da bir çok yerde yapılan toplu protestolarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri ileri sürülen, aralarında CHP'li Milletvekili Orhan Sarıbal ile çeşitli sivil toplum örgütünün temsilcileri ve üyelerinin bulunduğu 26 kişi hakkında açılan hakaret davasının ilk duruşması bugün görüldü.

Dava öncesi Bursa Adliyesi önünde, yargılanan 26 kişiyle birlikte toplanan kalabalık basın açıklaması yaptı. Basın bildirisini okuyan TMMOB İKK Sekreteri Fikri Düşünceli, "Bugün Bursa'da 26 arkadaşımız hakim karşısına çıkacak. Katıldıkları protestolarda hakaret gerekçesiyle duruşmaları görülecek. Bugün burada Ankara'ya gidip tesadüf kurtulanlar, 100 den fazla arkadaşını kaybetmenin acısıyla duruma tepki gösterenler yargılanmak isteniyor" diye konuştu.

Hakaret davasının tutuksuz sanıklarından CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise davaya tepki gösterip, "Yüksek yargı mensupları Cumhurbaşkanı ile fındık toplamaya, seyahate gidiyor. Türkiye'de adil bir hukuk sisteminden bahsetmek mümkün değil" dedi.

Kalabalık daha sonra ilk duruşmanın görüleceği 6. Asliye Ceza Mahkemesi salonuna girdi. Ancak davaya bakan hakimin mazeret izninde olması nedeniyle duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 26 kişi hakkında açılan hakaret davasında şahısların Cumhurbaşkanı aleyhinde slogan attıkları iddia edilerek, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanına Hakaretten 5 Yıl Hapsi İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement