Cumhurbaşkanına "Teşekkür" İçin Pedal Çeviren Suriyeli Aile - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanına "Teşekkür" İçin Pedal Çeviren Suriyeli Aile

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suriyeli ailenin suriyeliler okulundaki görüntüleri Öğrencilerden mektup almaları Mülhem el Said'in açıklamaları Said'in eşi Mey Bserini arapça konuşması Kızıltepe'deki Suriyeliler okulu El Bünyan okulu Müdür Yardımcısı Hasan Halıd'in Kürtçe konuşması Cumhurbaşkanına "teşekkür" için pedal çeviren Suriyeli aile Suriye'deki savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen ve sığınmacılara kucak açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarlığını göstermek için Ankara'ya gitmek üzere bisikletle yola çıkan Mülhem el Said ve ailesi Kızıltepe'ye ulaştı Suriye'deki savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen, sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere yola çıkan Mülhem el Said ve ailesi, Mardin'in Kızıltepe ilçesine ulaştı.

13.04.2016 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suriyeli ailenin suriyeliler okulundaki görüntüleri

Öğrencilerden mektup almaları

Mülhem el Said'in açıklamaları

Said'in eşi Mey Bserini arapça konuşması

Kızıltepe'deki Suriyeliler okulu El Bünyan okulu Müdür Yardımcısı Hasan Halıd'in Kürtçe konuşması Cumhurbaşkanına "teşekkür" için pedal çeviren Suriyeli aile

Suriye'deki savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen ve sığınmacılara kucak açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarlığını göstermek için Ankara'ya gitmek üzere bisikletle yola çıkan Mülhem el Said ve ailesi Kızıltepe'ye ulaştı

Suriye'deki savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen, sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere yola çıkan Mülhem el Said ve ailesi, Mardin'in Kızıltepe ilçesine ulaştı.

Berçem Mahallesi'ndeki Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü El Bünyan Okulu'na gelen Said ailesi, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmek üzere öğrencilerden talep ve teşekkür mektupları aldı.

Midyat'a 3 yıl önce yerleşen ve 20 yaşındaki eşi Mey Bserini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe el Said ile yola çıkan Mülhem el Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin misafirperverliğine dikkati çekmek için ailesiyle Ankara'ya kadar bisikletle gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Midyat ilçesinden yola çıktıklarını anlatan Said, "Hedefim, Suriyeliler adına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmaktır. Suriyelilere çok yardımcı olduğu için ona teşekkür etmek istiyorum. Başka kimse onun gibi Suriyelilere yardımcı olmamıştır. Teşekkürün yanı sıra Suriyelilerin yaşadığı sorunları kendisine ulaştırmak istiyorum. Çünkü sorunlarımızla ilgileniyorlar, sorunlarımızı çözüme kavuşturuyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Said'in eşi Mey Bserini de çocuklarıyla çıktıkları yolculuktaki amaçlarının, Erdoğan'a öğretmen ve öğrencilerin mesajlarını iletmek olduğunu ifade etti.

El Bünyan Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Halıd ise "Okulumuza gelerek öğrencilerimizle görüştüler. Sorunlarını yerinde gördüler. Bize bu gördükleri sorunları eksiklikleri Cumhurbaşkanına ileteceklerini belirttiler. Öğrencilerimiz de yazdıkları mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a iletilmek üzere onlara teslim ettiler. Biz de okulumuz adına onlara teşekkür ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine, Cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerin talep ve teşekkür dileklerinin yer aldığı mektupları alan Said ailesi, daha sonra Ankara'ya doğru yola çıktı.

Cumhurbaşkanına "Teşekkür" İçin Pedal Çeviren Suriyeli Aile
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanına 'Teşekkür' İçin Pedal Çeviren Suriyeli Aile - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement