Cumhurbaşkanını Eleştiren Öğretmen Tutuklandı - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanını Eleştiren Öğretmen Tutuklandı

Cumhurbaşkanını Eleştiren Öğretmen Tutuklandı

Batmanda, Eğitim sen'e üye bir öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı eleştirdiği gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

30.12.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan'ı eleştiren eğitimciye hapis cezası

Batman'ın Sason ilçesinde görev yapan Fırat Erdem adlı bir öğretmen, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı eleştirdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Sason'da öğretmenlik yapan Eğitim Sen İlçe Baş Temsilcisi Fırat Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı sosyal paylaşım sitesinde eleştirdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

İfadesi alınan Erdem, mahkeme kararıyla tutuklandı. Eğitim Sen Batman Şubesi Yürütme Kurulu, tutuklama kararına tepki göstererek, Fırat Erdem'in isim ve resim kullanmadan yaptığı bir eleştiri nedeniyle cezaevine gönderilmesinin demokrasiyle bağdaşmadığını belirtti.

Eğitim Sen tarafından tutuklamaya ilişkin yapılan açıklamada "Tutuklama kararı tedbir olarak alınan ve yargılama sürecinde en son başvurulacak yöntem olmasına rağmen son süreçte özellikle cumhurbaşkanına hakaret konusu yargı sisteminde en üst sıralara çıkmış ve ülke yargısının temel gündemi ve uğraştığı öncelikli iş halini almıştır. Neredeyse ülkedeki bütün savcıların işini gücünü bırakıp cumhurbaşkanına hakaret davalarına yönelmiş olmaları da bize ülkedeki yargı sisteminin ne hallere geldiğini bir kez daha göstermektedir" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanını Eleştiren Öğretmen Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement