Erdoğan'ın Helikopterinden İzmir-İstanbul Arasını 3,5 Saate İndirecek Körfez Köprüsü - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan'ın Helikopterinden İzmir-İstanbul Arasını 3,5 Saate İndirecek Körfez Köprüsü

Erdoğan\'ın Helikopterinden İzmir-İstanbul Arasını 3,5 Saate İndirecek Körfez Köprüsü

Bugün açılışı gerçekleştirilecek olan ve 8 saatlik İzmir-İstanbul karayolunu 3.5 saate indirecek Körfez Geçiş Köprüsü'nün helikopterden çekilmiş fotoğrafını Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı paylaştı.

21.04.2016 15:28  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla bir tören gerçekleştirilecek.

SON KAYNAĞI ERDOĞAN-DAVUTOĞLU YAPACAK

Bu törende Cumhurbaşkanı ve Başbakan köprüye yerleştirilen son tabliyenin kaynağını yapacak. Böylece 2013 yılında temeli atılan köprüde iki yaka birleşmiş olacak. Köprünün Ramazan Bayramı öncesinde açılması planlanıyor.

113. TABLİYE BUGÜN YERLEŞTİRİLECEK

7 Ocak 2016 tarihinde başlayan tabliye çalışmalarında bugüne kadar 112 tabliye döşenmişti. Son tabliye yerleştirilmeden önce, daha önce yerleştirilen tabliyelerin konumlandırma işlemi yapıldığı belirtildi. Son tabliyenin de yerleştirilmesinin ardından bugüne kadar geçici bağlantılarla birbirine tutturulan tabliyelerin kaynaklama işlemi de yapılacak.

ERDOĞAN'IN HELİKOPTERİNDEN KÖRFEZ KÖPRÜSÜ

Tören öncesi Erdoğan'ın helikopterinden çekilen ve köprüyü görüntüleyen bir fotoğraf Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı tarafından paylaşıldı.

Son Dakika Ekonomi Erdoğan'ın Helikopterinden İzmir-İstanbul Arasını 3,5 Saate İndirecek Körfez Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • elfida: Geziciler ....Çapulcular Paraleller yada başkalarının maşaları biraz beyniniz olsa ... 0 0 Yanıtla
  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu
    14:00 Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin arttığını ve hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, Afrika kıtasıyla olan ticaretin de önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerinin Tanzanya'da üstlendiği projelerin başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş insanlarını Tanzanya'ya yatırım yapmaya teşvik etti.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.


Advertisement