Cumhurbaşkanları ve Başbakanların Pilotu Emekli Oldu - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanları ve Başbakanların Pilotu Emekli Oldu

Cumhurbaşkanları ve Başbakanların Pilotu Emekli Oldu

THY'de 40 yıl kaptan pilot olarak görev yapan ve bunun özellikle 4 yılını ANA uçağında Cumhurbaşkanları ve Başbakanları uçurmakla geçiren Köksal Köktuna, son seferini İstanbul-Antalya-İstanbul arasında yaparak emekliye ayrıldı.

01.07.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY'de 40 yıl kaptan pilot olarak görev yapan ve bunun özellikle 4 yılını ANA uçağında Cumhurbaşkanları ve Başbakanları uçurmakla geçiren Köksal Köktuna, son seferini İstanbul-Antalya-İstanbul arasında yaparak emekliye ayrıldı.

Haber Faik KAPTAN - Kamera Murat ÇAKIR İstanbul DHA

THY'de 40 yıl kaptan pilot olarak görev yapan ve bunun özellikle 4 yılını ANA uçağında Cumhurbaşkanları ve Başbakanları uçurmakla geçiren Köksal Köktuna, son seferini İstanbul-Antalya-İstanbul arasında yaparak emekli oldu.

Bugün yaptığı son seferinde, yanına eşi Cuyibar Köktuna'yı da alan Kaptan Pilot Köksal Köktuna, Atatürk Havalimanı'nda, uçağın altında arkadaşları ve kendisi gibi pilot olan oğlu Demokan Köktuna tarafından çiçeklerle karşılandı.

ABDULLAH GÜL 'İSTERSEN KALKMAYALIM' DEDİ

Uçuş yaşantısına noktayı koyan Köksal Köktuna, ANA uçağında görev yaptığı zaman yaşadıkları konusunda sorulan bir soruya şu cevabı verdi

'O görevlerde mesleki açılardan düşündüğünüz takdirde pek fazla bir gelişme olmuyor. Ama diğer yönlerden çok fazla gelişmeler oluyor. Orada mevcut Sayın Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla uçmanın bir onuru var. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden insanlar olması nedeniyle. Bir sürü anılarım var ama, şu anda hatırıma gelmiyor. Hatırladığım bir görev vardı. Bir Sivas'tan kalkış göreviydi. Kalkacaktık. Ancak çok kötü bir hava vardı. O zamanki Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, 'Arzu ederseniz kaptanım kalkmayalım buradan' diye bir talepte bulundu. Ben de kendisine 'Merak etmeyin efendim. Sizi emniyetli bir şekilde götürmek istiyoruz. Onun için herhangi bir riske girmeyiz' dedim. Sonra kalktık geldik.

Köksal Köktuna, 'Olaya pek 'veda' demek içimden gelmiyor. Esasında her veda bir başlangıç oluyor. Çok güzel bir duygu. Uzun seneler emek verdiğim THY'den ayrılmak biraz zor oluyor. Bunun neticede bir sonu olacaktı. Biz de bu sona yaklaştığımız için, mutlu ve sağlıklı bir şekilde olması güzel. Bundan sonraki hayatımızda mevcut bilgilerimizi arkadaşlarımızla paylaşabilirsek mutlu olacağız. Sivil Havacılık'ın müsaade ettiği 2 yılım daha var dedi.

'ÖMRÜMÜN 2,5 YILI HAVADA

Köksal Köktuna şöyle devam etti

'Silahlı Kuvvetler'e 1975 yılında ilk uçuş hayatıma başladım.1988 yılında Silahlı Kuvvetler'den ayrıldıktan sonra özel bir şirkette havacılık hayatına başladım. 1995 yılında Türkiye'nin en büyük havacılık şirketi THY'de Boeing 737'de, bunu takiben RJ 70100 uçakları ile kaptanlık dönemim başladı. Daha sonra Airbus A-319320321 uçakları ile uçmaya başladım. 4 sene Başbakanlık'a ait 'ANA' uçağında kaptanlık yaptım. Bu arada 2 yıl THY'de Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptım. Tekrar Airbus uçaklarında kaptanlık görevime devam ettim. ve şimdi de emekli oluyorum. Oğlumun yaş gününde emekli oldum. Ömrümün 2,5 yılı havada geçti. 25 bin saat uçtum.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanları ve Başbakanların Pilotu Emekli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement