Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi Açılış Töreni

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi Açılış Töreni

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'yi muhakkak ki ileriye taşımak hepimizin görevidir ve özellikle de şu anda da bütün Türkiye'nin sorumluluğunu, Türk halkının sorumluluğunu üstlenenler olarak sizlerin, değerli hükümetin.

04.12.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Türkiye'yi muhakkak ki ileriye taşımak hepimizin görevidir ve özellikle de şu anda da bütün Türkiye'nin sorumluluğunu, Türk halkının sorumluluğunu üstlenenler olarak sizlerin, değerli hükümetin. Bunun da en iyi şekilde yapılacağına inanıyorum" dedi.

Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Yerleşkesi içinde yapımı tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yurt içinden ve yurt dışından Kayseri'ye gelerek açılışa katılan davetlilere teşekkür etti.

Müzeyi 24 Temmuz'da açmayı planlamalarına rağmen bilinen olaydan dolayı ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Gül, müze kurma fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Gül, bu tip müzelerin geleneğinin doğulan, büyünen ve siyasetçi olunan yerlerde kurulduğunu vurgulayarak, "Benim de doğduğum, büyüdüğüm kendi şehrim olan Kayseri olduğu için müzeyi burada kurma fikrini cumhurbaşkanı olduğum dönemin sonlarına doğru kararlaştırdığımda, o zaman hukuki düzenlemeyi de yaptık. Daha sonra da gerekli teşebbüsler yapıldı ve Kayseri'nin bu çok önemli kültür mirası Sümer Bez Fabrikasında gerçekleştirmeye karar verdim. Burada teşekkür etmek istiyorum Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'e, benim başlattığım bu projeyi devam ettirdiler ve destek verdiler. Ümit ederim ki bu gelenek Türkiye'de oluşmuş olur ve bundan sonra da günü geldiğinde, vakti zamanı geldiğinde, daha inşallah uzun yıllar sonra diğer cumhurbaşkanları için de tekrarlanır." diye konuştu.

Sümer Bez Fabrikasının hikayesinin anlatıldığını, 1935'te kurulduğunda burada 2 bin kişinin çalıştığını anımsatan Gül, "Daha sonra ekonominin değişmesiyle buralar atıl hale geldi. Burayı değerlendirmekle ilgili önce ismimi taşıyan üniversitenin şehir kampüsünü burada kurduk, daha sonra da bu enerji merkezini, buhar merkezine kütüphane ve müze yaptık." ifadesini kullandı.

Gül, Kayseri'nin tarihi ile ilgili de bilgiler vererek, şöyle devam etti:

"Birçok medeniyetler, kültürler gelip geçtiği için büyük bir kültür birikimi olan şehir. Burada arkeoloji, etnografya ve büyük bir Selçuklu merkezi olduğu için de Selçuklu Müzesi kuruldu ve benim mezun olduğum Kayseri Lisesi, bütün son sınıf öğrencilerini Sakarya Savaşı'nda şehit verdiği için orada da Milli Mücadele Müzesi açıldı. Dolayısıyla Kayseri'de böyle bir birikim de giderek oluşuyor. Bu şehirden birçok değerli devlet adamları, birçok önemli siyasetçi, çok önemli sanayiciler, iş adamları, sanatçılar çıktı. En büyük özelliği de bu şehrin hayırseverliği ile ortaya çıkması. İnsanların gönlünden geçerek birçok alanda hayırseverlik yapmakta. Bu anlamda her zaman şehrimizle gurur duyduk. Zaman zaman acı tarihimize de örnek oldu. 1960 ihtilalinde o zamanın Cumhurbaşkanı Celal Bayar buradaki hapishanede maalesef belli bir dönemini geçirdi."

"Türkiye'yi demokratik olarak çok geliştirdik"

Müzeyi, aynı zamanda siyasi tarih müzesi olarak da düşündüklerini belirten Gül, "Cumhuriyetin başından başlayıp bugüne kadar, dolayısıyla müzeyi gezenler kısa sürede kompakt diye bileceğim bir Türkiye tarihini burada görebilirler. Acı, tatlı günlerimizi, başarılarımızı, sıkıntılarımız görürler. Tabii ki daha sonra da benimle ilgili bölümler var. Benim siyasetçi olarak, devlet adamı olarak, cumhurbaşkanı, hükümet üyesi olarak bulunduğum olaylar ve o dönemle ilgili hatıralar sergilendiği gibi benim siyaset tarzımı, öne çıkarttığı konuları, yaptığım konuşmalarda dikkati çektiğim ve liderlik yaptığım değerleri de bu müze özel olarak sunmaktadır." ifadesini kullandı.

"Her ne kadar benim ismimi taşıyorsa da bu müze aslında hepimizin hatıralarını yansıtıyor" diyen Gül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siz (Cumhurbaşkanı Erdoğan) de sinevizyonda söylediniz, 1970'yi yıllarda tanıştığımızı, Talebe Birliğinde. O günlerden bu günlere baktığımızda neredeyse 50 yıla yaklaşıyor. Aslında ondan birkaç yıl önce de tanışmıştık. Dolayısıyla hükümet içindeki tüm faaliyetlerimiz, sıkıntılı günlerimiz, Refah Partisi, Fazilet Partisi dönemleri, AK Parti'yi kuruluş yıllarımız, partimizi kurduktan sonra başımızdan geçen bütün sıkıntılı dönemler, bütün bunlar burada var. Bunlar sadece sizlerin değil, birçok değerli milletvekili arkadaşlarım, omuz omuza siyaset yaptığımız, Türkiye'yi yönettiğimiz bütün arkadaşlarımız. Şu an hala görevlerini yapıyorlar. Hepimizin hatıraları bu müzede gösterilmeye ve yansıtılmaya çalışılıyor. Tabii ki bütün bunları yaparken şunu da söylemek isterim. Hep gurur duyduğumuz işler yaptık. Türkiye'yi demokratik olarak çok geliştirdik. Türkiye'de birçok tabular vardı. Bu tabuları hep beraber yıktık, değiştirdik. Bunların hepsini tarihe gömdük. Türkiye'yi ekonomik olarak geliştirdik. Türkiye öyle oldu ki dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi oldu ve herkesin hayranlıkla karşıladığı bir ülke oldu. Dış politikada hep beraber yine çok güzel işler yaptık. Doğuyla da batıyla da ilişkilerimizi geliştirdik. Bütün bunlar hepimizin buradaki eserleri olarak görmemiz gerekir."

"Hak edenlere gereken cezaların verileceği..."

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihte inişler çıkışların söz konusu olduğuna dikkati çekti. Gül, "1960 darbesi var. Maalesef 1980 dönemi var. Bunları bazen çok üzülerek, mahcubiyetle hatırlıyoruz, karanlık günleri. 28 Şubat dönemleri var. Bunların hepsi ara dönemler olarak kaldı. Bunların hepsini aştık ve Türkiye'yi bugün ki duruma ve çok daha ilerilere hep beraber taşıdık. İnanıyorum ki 15 Temmuz'da haince ve gerçekten çok rezilce gerçekleştirilen bu olayı da gerimizde bırakacağız." dedi.

Gül, bu vesileyle bütün şehitlere minnet duygularını tekrarladığını ancak bir kişinin ismini özellikle zikretmek istediğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Hepimizin en yakın arkadaşı Erol Olçak. Çünkü 14 Temmuz'da bugün ki organizasyonu onun yapması için oturduk, toplantı yapmıştık, bir gün önce. Benim biraz kaygılı olduğumu görünce 'Sen hiç karışma bunları ben yapacağım' diyerek her şeyi planladığını ve her şeyin güzel olacağını söylemişti o zaman, her zaman ki şövalye yapısıyla, sitiliyle öyle vedalaşmıştık. Ertesi günü maalesef kendisini kaybettik, şehit oldu. Onunla birlikte birçok vatandaşımız. Tabii ki suçlu ve suçsuzları titizlikle ayıklayıp, hak edenlere gereken cezaların verileceği herkesin emin olduğu bir husustur ama Türkiye'yi muhakkak ki ileriye taşımak hepimizin görevidir ve özellikle de şu anda da bütün Türkiye'nin sorumluluğunu, Türk halkının sorumluluğunu üstlenenler olarak sizlerin, değerli hükümetin. Bunun da en iyi şekilde yapılacağına inanıyorum."

Demokrasinin devamlı bir mükemmelleşme süreci olduğuna işaret eden Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devamlı kendinizi geliştiriyorsunuz, devamlı iyileştiriyorsunuz. 'En iyiyim' diyenler de kendilerini mükemmelleştirme ve geliştirmek durumundalar. Bu süreçte tabii ki istişareler olur, tartışmalar olur, eleştiriler olur, öz eleştiriler olur ve neticede hep doğru istikamette hep gelişilir, hep ileri gidilir. Mevcut sorunları zamanında muhakkak aşmamız gerekir ki gelecek sorunlar birikmesin, birikirse o zaman orada kalınır. Onları da aşabilmek için günümüzdeki sorunları aşarak yola devam etmek gerekiyor. Bunun için demokrasinin, reformcu bir niteliği vardır. Sabit, statik değildir. Nasıl yaptığımız şeyler köklü bir reform süreci içinde bizi oluşturdu ve Türkiye'yi ileri taşıdıysak da inanıyorum ki yine aynı şekilde mükemmelleşmek, her şeyi daha iyi yapmak için bu reform süreçlerini sizlerin liderliğinde değerli hükümetimizin hep önderliğinde gerçekleşecektir ve bu içinde yaşadığımız dönemi süratle atlatacağız ve Türkiye en parlak dönemlerini yine eminim ki yine yakalayacaktır. Bundan hiç tereddütüm yok. Geçmişe baktığımızda nasıl ki en zor dönemler aşıldıysa bu dönemler de aynı şekilde aşılacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor
    15:32 Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde yetişen ve yayla muzu olarak da bilinen uçkun bitkisi, pazarda satılmaya başlandı. Uçkun toplayanlar, bu bitkinin ilçedeki işsizler için bir umut kaynağı olduğunu belirtiyor. Uçkun, kanser, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen bir bitkidir.

  • Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı
    15:31 Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı

    Edirne'de lise öğrencilerinden oluşan Edirne Valiliği Semazen Grubu, Turizm Haftası kapsamında Üç Şerefeli Cami avlusunda sema gösterisi gerçekleştirdi. Gösteriyi cami cemaati izledi. Grup daha önce Bulgaristan ve Yunanistan'da da gösteri yapmıştı.

  • İznik'te define ararken hayatını kaybeden baba ve oğlu Gölcük'te toprağa verildi
    15:31 İznik'te define ararken hayatını kaybeden baba ve oğlu Gölcük'te toprağa verildi

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada hayatını kaybeden baba ve oğlunun cenazeleri, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi. Tevfik (68) ve oğlu Okan Ö'nün (42) cenazeleri, İznik'ten yakınları tarafından alınarak Kavaklı Sanayi Camisi'ne getirildi. Cenazeler, öğle vakti kılınan namazın ardından İhsaniye Mezarlığı'nda defnedildi. Törene, Özdemir ailesi ve yakınları ile Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yavuz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner ve vatandaşlar katıldı. Olay İznik ilçesi kırsal Gürmüzlü Mahallesi Karadere mevkisindeki mağaranın bulunduğu alana gelen Tevfik Ö. ve oğlu Okan Ö. ile İbrahim E'den (38) haber alamayan yakınlarının mahalle muhtarını araması üzerine bölgeye ekipler yönlendirilmişti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kayanın dibinden 5 metre derinlikte kazı yaparak mağaraya giren 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşmıştı. Gazdan zehirlenerek öldükleri değerlendirilen 3 kişinin cesetleri, ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu mağaradan çıkarılmıştı.

  • Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık
    15:30 Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık

    Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier, FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi şampiyonluğu ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazandıkları muhteşem bir sezon yaşadıklarını söyledi. Garnier, takımın hedeflere ulaşmak için birlikte hareket ettiğini ve Fenerbahçe'nin büyük bir aile olduğunu belirtti. Ayrıca, kazanılan kupaların kendisi için en özel sezon olduğunu ve önümüzdeki sezon planlamasında bazı değişiklikler olacağını ifade etti.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü Salih Pelit hayatını kaybetti. Otomobil, tünel duvarına çarparak savruldu. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Pelit'in cansız bedeni Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı
    15:29 Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı

    Mardin'de meydana gelen trafik kazasında, Ömerli-Yeşilli kara yolunda bir otomobil şarampole devrildi ve sürücü yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:29 Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin giriş noktaları, cadde, orta refüj ve kavşaklarda mevsimlik çiçeklendirme çalışması yaparak kentin daha modern ve yaşanılabilir bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Ayrıca, kent genelinde ve tüm ilçelerde 400 bin mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirilecek ve orta refüj, park ve bahçelerde yabani otlarla mücadele çalışmaları devam ediyor.

  • Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi
    15:28 Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi

    Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kendine Gülümse Vakfı (KGV) arasında yürütülen 'Haydi Umutla Gülümse Projesi' kapsamında, 10 farklı okulda yaklaşık bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve öz bakım alışkanlıklarına yönelik etkinlik yapıldı. Etkinlikte, tiyatro oyunu sahnelendi ve öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi.

  • Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
    15:26 Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Advertisement