Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Topçu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Topçu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Kürt'ü, Türkmen'i, Çerkez'i, Laz'ı, Arnavut'uyla ay yıldızlı al bayrak altında bir ve beraber kıyamete kadar yaşamaya kararlı büyük Türk milletinin fertleri olarak, hendek başındaki çapulcunun arkasındaki 72 düvelle savaşıyoruz.

24.03.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Kürt'ü, Türkmen'i, Çerkez'i, Laz'ı, Arnavut'uyla ay yıldızlı al bayrak altında bir ve beraber kıyamete kadar yaşamaya kararlı büyük Türk milletinin fertleri olarak, hendek başındaki çapulcunun arkasındaki 72 düvelle savaşıyoruz." dedi.

Milli Türk Talebi Birliği (MTTB) Malatya Şubesinin daveti üzerine bir konferansa katılmak için kente gelen Topçu, Malatya Valiliğini ziyaret etti.

MTTB'nin nesilleri yerli ve milli noktada şuurlandırmada ciddi hizmetler yaptığını belirten Topçu, birliğin, önemli sivil toplum kuruluşlarından ve fikir okullarından olduğunu ifade etti.

Topçu, MTTB'nin önemli bir geçmişi olduğunu anlatarak, "Milli Türk Talebi Birliğinden bu devlete, millete ciddi şahsiyetler yetiştirilmiştir." dedi.

Türkiye'nin problemleri bulunduğunu, bunların başında da bölücü terör hadiseleri geldiğini vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

"Şu anda karşı karşıya kaldığımız hadise asla ve kata bir Kürt-Türkmen savaşı değildir. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin bölücü terörle olan mücadelesidir. Bölücü terörün arkasında, dün dedelerimizin karşısında Çanakkale'de kim varsa, bugün de onların arkasında bu işlerin kat ve kat fazlaları vardır. Yani dün dedelerimiz Çanakkale'yi geçilmez yaparken Çanakkale'deki yedi düvelin maşalarına karşı bu mücadeleyi yapmıştı. Şimdi de onların torunları olarak bizler Kürt'üyle, Türkmen'iyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla, Arnavut'uyla ay yıldızlı al bayrak altında bir ve beraber, kıyamete kadar yaşamaya kararlı büyük Türk milletinin fertleri olarak hendek başındaki çapulcunun arkasındaki 72 düvelle savaşıyoruz."

Çanakkale ruhunun önemine işaret eden Topçu, "Şu anda bir sarmalla, özel bir savaşla karşı karşıyayız. İşte bu özel savaştan çıkmak için Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyaç var. Dedelerimizin yaptığı gibi yapacağız, yapıyoruz Allah'ın izniyle." diye konuştu.

"Niyet 100 yıl sonra medeniyet coğrafyamızda harita belirleme"

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da destan yazdığını dile getiren Topçu, şunları kaydetti:

"Aslanlarımız orada tıpkı Conkbayırı'nda, Anafartalar'da yazılan destanlar gibi şarkın Çanakkalesi olan Şırnak'ında, Hakkari'sinde Diyarbakır'ında 72 düvelin maşalarına karşı bir destan yazıyor. Millet ve devlet olarak terörle mücadelenin yanındayız. İnşallah bu çemberi yırtacağız, kıracağız, çıkacağız. Çünkü bizi terörle meşgul etmelerinin asıl nedeni 72 düvelin 100 yıl sonra medeniyet coğrafyamızda cetvelle tekrar bir harita belirleme niyetleri. Yani bunlar diyor ki; 'Sizin medeniyet coğrafyamızda 100 yıl sonra ihtiyaçlarımıza göre yeniden bir harita çizeceğiz, siz bu masada olmayın.' Ankara iki şey de kararlı. Bir, bölücü terörün belini kırdık, kafasıyla kuyruğunu da ezeceğiz. İkincisi de medeniyet coğrafyamızda kim bir yaprak kımıldatırsa kımıldatsın Ankara o masada öyle de olacak böyle de olacak. Devlet de millet de buna kararlı. Bu çerçevede bölücü terörle mücadelede New York'un, Madrit'in, Paris'in, Roma'nın, Moskova'nın hangi hak ve hukuku varsa Ankara'nın da o hak ve hukuku var. Bunu da sonuna kadar meşru bir müdafaa hakkı olarak kullanacağız inşallah."

Vali Süleyman Kamçı da ziyaretlerinden dolayı Topçu'ya teşekkür etti.

Topçu, daha sonra Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret etti. Topçu, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal NATO Pol Tesisleri (ANT) Doğu Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Topçu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement