Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Aksaray-Konya Etabı Başladı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Aksaray-Konya Etabı Başladı

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Aksaray-Konya Etabı Başladı

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Aksaray-Konya etabı başladıTürkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı'nın 2016 yılı faaliyet programında yer alan 52'nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 3'üncü etabı olan Aksaray-Konya ayağı başladı.

26.04.2016 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Aksaray- Konya etabı başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı'nın 2016 yılı faaliyet programında yer alan 52'nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 3'üncü etabı olan Aksaray-Konya ayağı başladı.

Aksaray Belediyesi önünde başlayan ve toplam 16 takımdan 115 sporcunun katıldığı 150 kilometrelik etabın startını Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Ak Partili Haluk Şahin Yazgı verdi.

Geniş güvenlik tedbirleri alındığı yarışlarla ilgili bilgi veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 3'üncü etapta olduklarını kaydetti. İlk defa iç Anadolu'ya geldiklerini belirten Müftüoğlu şunları söyledi "Bu üst kategorideki yarışta Nevşehir yarışını yaptıktan sonra bugün Aksaray'dan Konya'ya geçeceğiz ve buraya gelmekten çok mutluyuz. Ben daha önce uluslararası dağ bisikletini de Aksaray'da yapmıştım. Aksaray'da olmaktan ve İç Anadolu'da bu işi yapmaktan mutluyuz. Sadece sahillerde değil bunu bir üst kategoriye aday olduğumuz bir yılda burada olmak, bütün dünyaya Türkiye'nin her yerinde bu organizasyonu yapabileceğimizi göstermek adına çok önemliydi. Aksaray'ı da bundan dolayı çok önemsiyoruz."

AKSARAY VALİSİ ŞEREF ATAKLI AKSARAY İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise şunları söyledi 'Bu yıl ilk defa Kapadokya bölgesi Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu kapsamına alındı. Bu bizim için çok önemli bir olay. Aksaray'ın bilinirliği, tanınılırlığı bakımından önemli bir fırsat. Çünkü bu yarış yaklaşık 150 ülkeye ulaşıyor. 20'nin üzerinde yayıncı kuruluşuna dağıtılıyor tüm yayınlar. Bölgenin tanımı açısından, Aksaray'ın tanıtımı acısından önemli fırsat olarak görüyoruz. Dünyanın değişik ülkelerinden yarışmacılar, takımlar burada yarışıyorlar.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da yarışların Aksaray'ın tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Aksaray-Konya Etabı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement