Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu - Son Dakika
Sağlık

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Katılımcılardan detay- Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun konuşması- Saraçoğlu'na hediye takdim edilmesi Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu: - "İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor" Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bilme fazla güvenilmemesi gerektiğini belirterek, "İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor" dedi.

28.05.2015 04:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Katılımcılardan detay- Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun konuşması- Saraçoğlu'na hediye takdim edilmesi Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu: - "İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor" Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bilme fazla güvenilmemesi gerektiğini belirterek, "İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor" dedi. Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde konferans veren Saraçoğlu, günümüzde insanların hastalandıktan sonra ölene kadar ilaç kullandığını bildirdi.Hastalıklarda kullanılan ilaçların insanlara belli bir müddet şifa verdiğini vurgulayan Saraçoğlu, "Belli bir müddet siz o ilacı kullanırsınız şifa bulursunuz ama bugün maalesef onlarca hastalık tedavi edilemiyor. İnsanoğlu bilimde çok fazla ilerlediğini zannediyor. Bilimde ilerledikçe ilimde geri kaldı. Çünkü kazandığı bilim ile Allah'la azamet yarışına girdi" diye konuştu.Bilimin yaptığı çoğu şeylerin zararlı olduğunu belirten Saraçoğlu, cep telefonu örneği vererek, cep telefonun insanı sevgiden ve özlemden uzak tuttuğunu savundu.Saraçoğlu, şunları kaydetti: "Bilimin insanı doğal yaşamdan uzaklaştırıyor. Önceden insanların 6 saat çalışır, 10-15 kişilik nüfusa bakardı. Bereket vardı, bolluk vardı, huzur vardı. Peki şimdi onun yerini ne aldı? Bütün aile bireyleri çalışıyor, huzur da yok, para da yetmiyor, bereket de yok. Bu nasıl iş? Hani bilim ilerlemişti? Demek ki bunlar ilimden nasibini almamış olan insanlar. Şimdi bilimle ilim tamamen farklı şeylerdir. Bilim insanoğlunun elinden çıkan fizik, kimya, matematik, biyoloji, tıp, felsefe gibi bilim dallarıdır. İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor. Hiç bir şeye güvenmesin. Küçük bir grip virüsü geliyor. Musallat oluyor binlerce insan ölüp gidiyor. Hani insanoğlu bu kadar güçlüydü. İnanmayın siz güce. Çünkü güç dediğimiz şey haktandır. Yani hak güçte değil, güç haktandır. Bunu unutmayın."

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Saraçoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da C Vitamini Şenliği düzenlendi
    13:29 Adana'da C Vitamini Şenliği düzenlendi

    Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde düzenlenen 'C Vitamini Şenliği'nde öğrencilere ve vatandaşlara portakal suyu ikram edildi. Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, etkinlikte yaptığı açıklamada, bağımlılıkla mücadele kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, halkı bağımlılıktan uzak tutmaya devam edeceklerini söyledi.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor. Bu adımla binlerce hayatın kurtarılması ve sağlık sisteminin üzerindeki baskının azalması hedefleniyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sakuralar çiçek açtı
    12:57 Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sakuralar çiçek açtı

    Türk-Japon ortaklığında açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bahçesine dikilen Japonya'nın ulusal simgelerinden biri olan sakuralar çiçek açtı. Hastane bahçesini süsleyen çam ve sakuralar havadan görüntülendi. Türk-Japon dostluğunu simgeleyen hastane, Kamu Özel İş Birliği modeliyle inşa edilmiş olup, yüksek yatak kapasitesi ve sismik izolatörleriyle dikkat çekmektedir. Baharın gelmesiyle birlikte hastane bahçesindeki sakuralar pembe renkleriyle göz kamaştırmaktadır.

  • Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi
    12:19 Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan sürücü, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza, Alipaşa Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Ali Kayan kavşağı istikametinden Çetin Emeç Bulvarı istikametine seyreden Fatme Yıldız (60) idaresindeki TX 1357 TM plakalı (Bulgaristan) otomobil, sürücüsünün rahatsızlanarak direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki bir otomobile çarptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Fatme Yıldız'a ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Akyazı'da tarla sürerken kaza sonucu hayatını kaybetti
    12:18 Akyazı'da tarla sürerken kaza sonucu hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tarla sürerken ayağını çapa makinesine kaptıran Tacettin Başkan, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Başkan'ın cenazesi, Akyazı Yongalık Mahallesi Civek Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinde yapılan ameliyatla bir hastanın görme yetisi geri kazanıldı
    12:17 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinde yapılan ameliyatla bir hastanın görme yetisi geri kazanıldı

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen bir ameliyat sonucunda, iki gözünde de görme yetisi bulunmayan bir hastanın sağ gözü tekrar görmeye başladı. Hastanın daha önce Ankara'da takipleri yapılmış ve Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Kılıç'a başvurmuştu. Kılıç, yapılan muayene sonucunda her iki gözünde de ileri derecede görme sorunu tespit etti ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi.


Advertisement