Cumhurbaşkanlığı Devir-teslim Töreni - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Devir-teslim Töreni

Cumhurbaşkanlığı Devir-teslim Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllar oturduğu Kaptanpaşa Mahallesi sakinleri, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yemin törenini heyecanla ve gözyaşları içinde izledi Erdoğan'ın üst kat komşusu Üstünbaş: "Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı döneminde memleket daha iyi olacak.

28.08.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllar oturduğu Kasımpaşa'daki Kaptanpaşa Mahallesi sakinleri, Cumhurbaşkanlığı devir-teslim törenini heyecanla ve gözyaşları içinde izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başladı.

Erdoğan'ın yemin töreni, 1994 yılına kadar oturduğu Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki Arda Apartmanı'nda yaşayan komşuları tarafından heyecanla izlendi.

Apartmandaki alt kat komşusu Ümmühan Engin'in evinde toplanan diğer komşuları, yemin töreni sırasında duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayan Erdoğan'ın komşularının sık sık dualar okuduğu görüldü.

Ümmühan Engin, "Keşke Tenzile Teyze de bugünleri görseydi. Gece yarılarına kadar dua ederdi" dedi.

Arda Apartmanı'nda Erdoğan'ın üst kat komşusu olan Hüseyin Üstünbaş da kendisini 1976'dan bu yana tanıdığını belirtti.

Komşuluk ilişkilerinin iyi geçtiğini dile getiren Üstünbaş, Erdoğan'ın siyasi basamakları sindire sindire aştığını ifade etti.

Erdoğan'ın her zaman komşularıyla yakından ilgilendiğini anlatan Üstünbaş, "Kayınpederim vefat ettiğinde bize çok yardımcı oldu. Hatta mezarlığa kadar gelerek defin işlerine yardım etti. Hiç büyüklük, kibir yoktu. Herkese yardımcı olmuştur burada" dedi.

Erdoğan'ın mahalleyi sık ziyaret ettiğini belirten Üstünbaş, "Başbakan olduktan sonra defalarca buraya geldi. Her zaman gelir. Ne zaman ihtiyacımız olsa yardım gönderir. İlişkisini hiç bitirmedi. Garibe gurebaya yardım eder. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı döneminde memleket daha iyi olacak. Ezilenler için daha güzel günler gelecek. Ezilenlerin, çaresizlerin babasıdır o" diye konuştu.

"Bütün makamları hak etti"

Erdoğan'ın 1989'dan itibaren yaklaşık 5 yıl boyunca fahri şoförlüğünü yapan Semih Kayan, o dönemde kendisiyle her hafta sonu İstanbul dışına konferanslara gittiklerini söyledi.

Kayan, Erdoğan'ın kendisine "First Kaptan" dediğini ve bu lakabın kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Uzun yıllar boyunca buradaki evden Erdoğan'ı aldığını bildiren Kayan, "2003'te rahmetli gazeteci Savaş Ay'a bir programda, 'Erdoğan o kadar iyi insanki 'Göreceksiniz cumhurbaşkanı olacak' dedim. Savaş Ay da bana 'Oooo uçtun sen' demişti. Mevla nasip etti, oldu" ifadelerini kullandı.

Kayan, 5 yıllık şoförlüğünü yaptığı Erdoğan'ın hiçbir zaman kendisini kırmadığını anlatarak, "Son derece anlayışlıydı. Bu makamlara gelmeyi hak etti. İnşallah bundan sonra Türkiye çok daha iyi olacak" değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye'yi ileriye götürecek bir cumhurbaşkanımız var"

Erdoğan'ı Rize'den tanıdığını belirten Muazzez Sakal da Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını aktararak, "Çok memnunuz. Ahmet Davutoğlu'ndan da çok memnunuz. Mahalle çok iyi karşıladı cumhurbaşkanı olmasını. Türkiye'yi ileriye götürecek bir cumhurbaşkanımız var" diye konuştu.

Erdoğan ailesinin yıllarca alışveriş yaptığı bakkalı işleten Semiha Karaoğlu Paçal ise Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine sevindiğini, mutluluktan gecelerce uyuyamadığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Arda Apartmanı'na, "Cumhurbaşkanının kralı Kaptanpaşalı" pankartı ve Türk bayrağı asıldığı görüldü. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Devir-teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement