Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü ve güdümündeki siyasi kurumları hiçbir zaman muhatap almadıklarını belirterek, "Benim insanıma, benim vatandaşıma saygı duymayana benim saygım yoktur, olmayacaktır.

26.10.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü ve güdümündeki siyasi kurumları hiçbir zaman muhatap almadıklarını belirterek, "Benim insanıma, benim vatandaşıma saygı duymayana benim saygım yoktur, olmayacaktır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Çünkü bizim muhatabımız artık doğrudan terörle ve terör örgütü ile bağı olmayan bölge insanıdır, onları temsil edenlerdir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "29. Muhtarlar Toplantısı"nda Adana, Ardahan, Balıkesir, Bilecik, Çorum, Erzurum, Kars, Kırklareli, Mersin, Rize, Siirt, Sinop, Tekirdağ ve Tokat'tan gelen muhtarlara hitap etti.

Irak krizinin yaşandığı dönemde Türkiye'nin Irak'a girmesine Meclisten izin çıktığına işaret eden Erdoğan, daha sonrasında Irak vatandaşlarının Türkiye'nin buraya girmesini istemediğini, Türkiye'nin de bunun üzerine askerlerini çektiğini anlattı.

Erdoğan, Suriye krizi başladığında Türkiye'nin benzer şekilde aktif bir konumda yer almaya gayret ettiğine dikkati çekerek, "Ancak yıllarca bu sürecin de dışında tutulduk. Üstelik bir de ülkemize gelen milyonlarca sığınmacının yükünü tek başımıza üstlenmek zorunda kaldık. Sonunda baktık ki kimseden bize fayda yok, kendi projelerimizi kendimiz hayata geçirmeye karar verdik." diye konuştu.

Türkiye'nin bu kararı vermesine karşın önünde rahat bir hareket alanı olmadığına, dışarıdan olduğu kadar içeriden de kuşatılmaya çalışıldığına işaret eden Erdoğan, "Hükümetimizin ilk yıllarından beri attığımız her önemli adımda provokasyonlarla, bürokratik ve siyasi engellemelerle karşılaştık. 2005, 2006, 2007'li yıllarda gerek ordu ve yargı içinde yuvalanan birtakım kesimlerin gerekse siyasi muhalefetin yaralayıcı dilinin yol açtığı sorunları unutmadık, unutmayacağız." ifadesini kullandı.

"Muhatabımız, terörle bağı olmayan bölge insanıdır"

Erdoğan, 2012'den itibaren Türkiye'yi bölgedeki hesapların dışında tutmak amacıyla köşeye sıkıştırmaya yönelik ne gibi hamleler yapıldığını çok iyi bildiklerini vurgulayarak, "Demokratik açılım olarak başlattığımız, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' ile bir adım öteye taşıdığımız, çözüm süreciyle de neticeye ulaşmayı hedeflediğimiz bölücü terör sorunundan kurtulma çabamızın nasıl sabote edildiğini hep birlikte gördük. Terör örgütünü süreçten geri çevirmek için uğraşanların derdi, ne bu ülkeydi ne de bu milletti. Onlar Türkiye'yi kendi içinde sıkıştırmanın derdindeydi." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü ve destekçilerinin de huzuru ve kardeşliği daimi kılmak için sunulan fırsatı, yeni terör eylemlerine hazırlık için kullanarak gerçek yüzlerini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte 53 Kürt kardeşimizin şehit edilmesinin ardında da 'sokağa çıkın' çağrısı yatmaktadır. Ölenler, Kürt kardeşlerimizdi. Öldüren? Onlar da Kürt'tü. Hani bunlar Kürtlerin temsilcisiydi? Nasıl temsilci bunlar? Bunları hep yaşadık, hep gördük.

Devlet ve millet olarak o tarihten beri örgütü de, güdümündeki siyasi kurumları da muhatap almıyoruz. Hiçbir zaman almadım,almam, almayacağım da. Benim insanıma, benim vatandaşıma saygı duymayana benim saygım yoktur, olmayacaktır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Çünkü bizim muhatabımız artık doğrudan terörle ve terör örgütü ile bağı olmayan bölge insanıdır, onları temsil edenlerdir. Buna böyle bakacağız. İnanıyorum ki, bütün muhtar kardeşlerim de buna böyle bakmalıdır. Eğer böyle bakmazsanız, kusura bakmayın."

"Yeşili bu kadar seven bir kişiyi kimse 'ağaç düşmanı' ilan edemez"

Gezi olaylarının bir grup tarafından birkaç gün içerisinde hükümeti devirmeye yönelik bir fırsata dönüştürülmeye çalışıldığına dikkati çeken Erdoğan, "Biz daha o günlerde bu sinsi oyunu gördük ve tavrımızı da ona göre belirledik. Mesele 'ağaç' veya 'yeşil' meselesi değildi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde sadece İstanbul'a 2,5 milyon fidan ve ağaç dikildiğini aktararak, "Yeşile bu kadar hasta olan, yeşili bu kadar seven bir kişiyi, bunun gayretini ortaya koyan bir kişiyi kimse ağaç düşmanı olarak ilan edemez. İktidarlarımız döneminde de hamdolsun Türkiye genelinde yeşillendirmeyle verdiğimiz mücadele dünyada örnektir." ifadesini kullandı.

"Bazı gafiller farkında olmasa da, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli şehirlerimizde sokakları, meydanları işgale yeltenenler bunu bilinçli olarak yapıyorlardı." diyen Erdoğan, milletin de bunların karşısında durmasını bildiğini, net tavır koyulması ile birlikte de bu "sinsi planın" neticeye ulaşamadan bozulduğunu bildirdi.

Erdoğan, bu sürecin hemen ardından 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişiminin geldiğini belirterek, "İkisi birlikte bunu yapmak istediler. Gezi'yi 'ağaç', 'yeşil' meselesi olarak pazarlamaya kalkanlar, bu darbe girişimini de 'hukuk,adalet' ambalajıyla millete yutturmaya çalıştılar. Hamdolsun milletimiz buna da itibar etmedi. Biz de arkadaşlarımızla birlikte hemen gerekli tedbirleri alıp, emniyet ve yargı içindeki örgüt mensuplarını süratle tasfiye ederek bu darbe girişimini sonuçsuz bıraktık." diye konuştu.

"Bölgede yaşanan her hadisenin bizimle doğrudan ilişkisi vardır"

2014'teki mahalli seçimlerde milletin bu oyunu bozmasının tescilini gördüklerini aktaran Erdoğan, bu seçimlerde 2004'te yüzde 40, 2009'da yüzde 39 oy alan AK Parti'nin yüzde 46 oy ile rekor kırdığına dikkati çekti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 52 ile bir kez daha Türk milleti tarafından ibra edildiklerini vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi:

"Milletimizle el ele vererek her defasında bu oyunları bozduk ama aynı zamanda bölgedeki gelişmelerde etkinlik kurma projelerimizi de sürekli ertelemek zorunda kaldık. Bunlar bize zaman kaybettiriyordu. Gerek Suriye'de gerekse Irak'ta hatta buna Mısır ve Libya, Filistin'i ilave etmek mümkün. Yaşanan gelişmelerin sonuçları bizim geleceğimizle doğrudan ilgilidir.

Kimse bu hadiselere 'o ülkelerin içişleridir' diye bakarak kendisini avutmasın, kandırmasın. Bölgemizde yaşanan her hadisenin bizimle doğrudan ilişkisi vardır. Geçmişte Bulgaristan'daki, Yunanistan'daki, Makedonya'daki soydaşlarımız, Bosna'daki, Arnavutluk'taki, Kosova'daki kardeşlerimiz sıkıntıya düştüğünde oralara 'Kendi iç işleridir' deyip sırtımızı döndük mü? Dönebilir miyiz? "

Erdoğan, Ukrayna'da olaylar başladığında Kırım'daki vatandaşların sıkıntılarını "Ukrayna ile Rusya'nın meselesidir" diyerek görmezden gelmediklerini, Gürcistan'da çatışmalar yaşandığında da "Kendi içişleridir, bizi ilgilendirmez." demediklerini aktardı.

Azerbaycan'da, Karabağ'da insanlar göz yaşı dökerken Türkiye'nin rahatına bakmadığına dikkati çeken Erdoğan Gana Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, "Aynı durum çok daha fazlasıyla, derinliğiyle Suriye, Irak için tüm Kuzey Afrika için hatta aşağıya doğru tüm Afrika için geçerlidir. Dün devlet başkanı eşiyle misafirimdi. Kendileriyle oturduk, öğle yemeği yedik ve biraz dertleştik. Türkiye'ye bakışları tabii ki çok farklı ama beklentileri de farklı. Öyleyse yükümüz ağır. Bu işi bir kenara bırakamayız." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tecno'nun yeni nesil katlanabilir telefonları Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G yakında çıkacak
    09:09 Tecno'nun yeni nesil katlanabilir telefonları Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G yakında çıkacak

    Tecno'nun geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı katlanabilir telefon modelleriyle dikkat çekmesinin ardından, şirketin yeni nesil Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G modelleriyle gündemde olduğu ortaya çıktı. Geekbench testlerinde emsalleriyle yarışan cihazlar, Tecno'nun gelecekteki ürünleri için umut verici bir referans olarak nitelendiriliyor. Detaylar haberimizde.

  • Ayvalık'ta lastik bottaki 42 düzensiz göçmen yakalandı
    09:06 Ayvalık'ta lastik bottaki 42 düzensiz göçmen yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde mobil radar tarafından tespit edilen ve Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen lastik bottaki 42 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

  • Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi
    09:05 Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi

    Edirne merkez ve ilçelerindeki okulların çevresinde polis ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde öğrencilerin okullara kontrollü girişleri sağlandı ve şüpheli görülen kişiler GBT kontrolünden geçirildi. Ayrıca, okul çevresindeki iş yerleri, parklar ve metruk binalar da kontrol edildi. Denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Masadaki öncelikli gündem Orta Doğu'da yükselen gerilim
    08:57 Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Masadaki öncelikli gündem Orta Doğu'da yükselen gerilim

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 1,5 aylık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yoğun bir gündemle toplanıyor. Orta Doğu'da yükselen tansiyon ve Türkiye'nin bu konudaki diplomatik girişimleri toplantının öncelikli gündem maddelerinden olacak. Kabine toplantısında enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele de ele alınacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.


Advertisement