Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi\'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin bu defa bel altından vurmaya başladıklarını belirterek, "Son günlerde ekonomimizin maruz kaldığı saldırıları işte bu şekilde değerlendirmek gerekiyor.

01.12.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin bu defa bel altından vurmaya başladıklarını belirterek, "Son günlerde ekonomimizin maruz kaldığı saldırıları işte bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu spekülasyonların arkasındaki güçlere diyorum ki 'Sizin eli kanlı katillerinize pabuç bırakmayan bu millet, o bir dolara satın aldığınız piyonlarınızla bunları karıştırmayın. Bu millet darbenin ertesi günü 2,5 milyar dolarını bozdurup, ekonomisine destek olmuş bir millettir. Bugün de dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi dize getireceğinizi sanıyorsanız, aldanıyorsunuz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "30. Muhtarlar Toplantısı"nda 14 ilden gelen muhtarlara hitap etti. Türk milletinin 15 Temmuz'da darbecilere gösterdiği şanlı direnişin bölge halkına, bölücü terör örgütüne karşı daha kararlı bir şekilde direnme gücü verdiğini vurgulayan Erdoğan, "Terör örgütünün milletimizi korkutmak, sindirmek için gönderdiği elemanlar, bizzat vatandaşlarımız tarafından tekme, tokat artık geri çevriliyor. Eskiden ne yapıyorlardı, 'kepenkleri indirin.' Bundan sonra asla. Benim Güneydoğu'daki, Doğu'daki kardeşim birileri gelip kendisine 'kepenk indir' dediği zaman ona gereken dersi vermelidir. Güvenlik güçlerimiz her an yanlarında olacaklardır. Bu görev sadece güvenlik güçlerimizin görevi değil, milletimizle birlikte hepimizin ortak görevidir." ifadesini kullandı.

Erdoğan, hainlere gereken dersi milletçe hep beraber vereceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Önce ne dediler, 'Biz dokunulmazlık istemiyoruz.' Peki dokunulmazlık kalktı. Kalkınca ne dediler? Avrupa'ya gidip 'dokunulmazlıklarımızı kaldırdılar' diye bizi şikayet ettiler. Hani 'dokunulmazlıklar kalksın' diyordunuz, şimdi niye ağlıyorsunuz. Dert başka... Onlar zannediyordu ki bizim bu blöfümüz tutacak, tutmadı. Çünkü bunların suç dosyaları çok kabarık. 'Bizim sırtımızda, arkamızda PKK var, PYD var, YPG dediler, 'Biz sırtımızı oraya dayıyoruz' dediler. Eş başkan seviyesinde olan böyle dedi, bunları söylediler ama fatura önlerine çıkınca da bu sefer farklı şekilde çalım atmaya kalktılar. Artık bunlar geçerli değil."

Millet olarak "ya adam gibi yaşayacağız ya adam gibi öleceğiz" dediklerini anlatan Erdoğan, bu anlayışla her türlü zilleti ve boyunduruğu reddettiklerini belirtti.

Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Terör örgütlerinin ağababaları baktılar ki bu iş silahla, bombayla, tankla uçakla olmuyor bu defa bel altından vurmaya başladılar. Son günlerde ekonomimizin maruz kaldığı saldırıları işte bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu spekülasyonların arkasındaki güçlere diyorum ki 'Sizin eli kanlı katillerinize pabuç bırakmayan bu millet o bir dolara satın aldığınız piyonlarınızla bunları karıştırmayın. Bu millet darbenin ertesi günü 2,5 milyar dolarını bozdurup, ekonomisine destek olmuş bir millettir. Bugün de dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi dize getireceğinizi sanıyorsanız, aldanıyorsunuz."

"Hiç endişe etmeyin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2008 krizinin ardından "Bu kriz Türkiye'yi teğet geçecek" dediğini hatırlatarak, gelişmiş ülkelerin hala 2008 finans krizinin etkisinden kurtulamamışken,Türkiye'nin 2010 yılından itibaren tüm dünyayı kendine hayran bırakan bir büyüme sürecine girdiğini aktardı.

Erdoğan, "Bu yıl da yaşadığımız onca badireye rağmen büyüme oranında gelişmekte olan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alacağımızın müjdesini sizlere veriyorum. Savunma sanayinde nasıl kendi göbeğimizi nasıl kendimiz kesmek zorunda kaldıysak, bu konuda da ülkemizin önünü açacak tedbirleri kendimiz geliştirecek ve hayata geçireceğiz. Hiç endişe etmeyin." dedi.

Vergi ve SGK ile ilgili yapılanmaya gidildiğini ve iki gün içerisinde 100 milyarın üzerinde taksitlendirme yapıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

"Şu anda 100 milyarın üzerinde aklımda kaldığı kadarıyla 112 gibi bir rakam, bu rakama ulaştı. Bu çok ciddi bir şey ve 3 yıl içerisinde de bu rakamı bütün bu borçlu kardeşlerimiz ödemiş olacaklar ki bazıları bayram, seyran bu sevincin içerisinde beklerken, böyle bir neticenin alınması bunların bütün sevincini her şeyini kursağında bıraktı. Hiç merak etmeyin, Allah'ın dediği olur. Kamu sözleşmelerinde dövizden Türk lirasına geçiş bunun ilk adımıdır. Bundan sonra belli bir süre böyle gideceğiz. Faizsiz finans sistemi gibi alternatif yöntemleri daha etkin kullanarak kendimize küresel düzeyde yeni bir alan açabileceğimize inanıyorum. Şundan emin olun, Türkiye'nin istikameti sağlamdır. 2023 hedeflerimize ulaştığımızda kendimizden çok daha emin bir şekilde geleceğe bakıyor olacağız."

İstiklal Marşı'nın "Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın/ Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın/ Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın/ Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın/ Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı/ Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı/ Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı/ Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı" dizelerini anımsatan Erdoğan, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek, bu yolda yürüyeceklerini kaydetti.

Erdoğan, konuşmasının sonunda muhtarlardan mahalle ve köylerindeki vatandaşlara selam iletilmelerini istedi.

Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması öncesinde bir muhtarın kendisiyle görüşmek ve elini öpmek istediğini söylemesi üzerine bunun konuşmadan sonra olabileceğini belirterek, "Muhtarlar el öpmez." karşılığını verdi.

Erdoğan, konuşmasının ardından konuk ettiği muhtarlarla öğle yemeğine geçti. Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement