Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın gerçekleştirilecek "2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri" törenine Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı da davet etti Belediye Başkanı Demirbaş: "Müzik dalındaki ödülün sayın Ahmet Kaya'ya verilmesi anlamlı ve değerlidir.

23.12.2013 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın gerçekleştirilecek "2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri" törenine Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı da davet etti.

Hizmet ve eserleri ile Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına önemli katkıda bulunan kişileri veya kurumları devlet adına onurlandırmak, özendirmek amacıyla düzenlenen ve "müziği, yorumu ve söylemiyle farklı görüşlerden çok sayıda insanı bir araya getirmesi" nedeniyle müzik dalında Ahmet Kaya'nın da ödül alacağı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin verileceği Çankaya Köşkündeki tören için bu yıl BDP'li Belediye Başkanı Demirbaş'a da davet geldi.

Demirbaş, AA muhabirine, 2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreni için Cumhurbaşkanı Gül'den davet aldığını söyledi.

"Müzik dalındaki ödülün sayın Ahmet Kaya'ya verilmesi anlamlı ve değerlidir. Sayın Cumhurbaşkanının takdir buyurarak bizi davet etmesi de anlamlı ve önemli. Davete katılacağım" diyen Demirbaş, belediye olarak kendilerinin de Kürt dili ve kültürünün yanı sıra Ermenice ve Süryanice gibi farklı dillerin yaşatılması ve gelişmesine katkı sunmak için çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Davetin bu tür çalışmalarının takdir edildiği izlenimi oluşturduğunu vurgulayan Demirbaş, bu çalışmalarının da göz önüne alınarak davet edildiğini düşündüğünü belirtti.

Daha önce bir oğlunun dağda, diğerinin de askere gitmeye hazırlandığını kaydeden Demirbaş, çözüm sürecine ilişkin acıların ortaklaştırarak bitirilmesi gerektiğine inandığını vurgulamıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement