Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Uçan 'Kale' - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Uçan 'Kale'

Boeing firmasına CH-47F Chinook tipi VIP helikopter siparişi veren Milli Savunma Bakanlığı bu helikopterlerden birini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na tahsis edecek.

14.01.2015 07:35  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MSB için sipariş edilen ağır yük helikopterlerinden biri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na tahsis edilmesi bekleniyor. Helikopterler tam teçhizatlı 55 asker taşıyabiliyor.

5 ADET DAHA İLAVE EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık ettiği son Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) toplantısında, daha önce 6 adet alınması kararlaştırılan ağır yük helikopterlerine 5 adet daha ilave edilmesi kararlaştırıldı. Yeni sipariş taleplerinden 4'ü Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. 1'ini ise Milli Savunma Bakanlığı (MSB) istedi. MSB'nin helikopteri VIP maksatlı talep ettiği öğrenildi. Boeing firması tarafından üretilen CH-47F Chinook tipi VIP helikopterin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na tahsis edilmesi bekleniyor.

6 HELİKOPTERİN MALİYETİ 400 MİLYON DOLAR

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın (ÖKK) ağır nakliye helikopteri ihtiyacını karşılamak için 2006 yılında başlatılan proje ile ilgili geçen hafta yeni kararlar alındı. Türkiye, Boeing firmasına 5 helikopter daha sipariş ederek, toplam yük helikopteri sayısını 11'e yükseltecek. İlk pakette alınan 6 helikopterden 5'inin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1'inin ise Özel Kuvvetler'e tahsis edilmesi öngörülüyordu. 2016'da hizmete girmesi planlanan bu 6 helikopterin Türkiye'ye maliyetinin 400 milyon dolar olduğu belirtiliyordu. Son sipariş taleplerinden 4'ünün Genelkurmay Başkanlığı'na, 1'inin ise MSB'ye ait olduğu öğrenildi. MSB'nin helikopteri VIP amacıyla sipariş ettiği kaydedildi. VIP helikopterin, Türkiye'ye teslimatının ardından Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilmesi bekleniyor.

55 ASKER TAŞIYABİLİR

Chinook helikopterlerinin TSK envanterine girmesi ile birlikte, Türkiye'nin tüm coğrafi bölgelerinde ve her türlü hava şartında, mekanize araçların nakli ve top gibi silah sistemlerini taşınmasında kullanılacak. Helikopter gerektiği hallerde mobil ileri mühimmat veya yakıt ikmal noktası olarak da hizmet verecek. Kaza kırıma uğrayan bir uçağı ya da orta sınıf bir helikopteri de kurtarabilecek güçte olan Chinook helikopteri, 55 tam teçhizatlı asker taşıyabiliyor.

(Kaynak: Cumhuriyet)

Cumhurbaşkanlığı Sarayı\'na Uçan \'Kale\'
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Uçan 'Kale' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • Ufuk: Hizmet yapana yakışır ülke adam sıfatına girdi biraz 19 60 Yanıtla
  • CEHALET KOYUN: mal heryerde maldır öküz heryerde öküzdür cahil heryerde cahildir biz bunları senelerce işledik aramızda adam etmek için ama adamın kumaşı insanlık adına özü elverişli değil adam koyun olmaya elverişli bak yol thy hastaneler duble yollar demiş bu makarnayı kömürü fazla alan cehalet dolu biri hastane yazmış SSK lı biri hastaneye parası varsa gidiyor duble yollar nerede THY batıyor ama kar ettik diye söyleniyor hangi hızlı tren sen nerede yaşıyorsun asgari ücret 950 tl emekliye vermiş 24 tl zam sen neden bahsediyorsun koyun sende sanırım makarnaya kömüre satılanlardansın çok ucuzsun bu ülkede haramilere haramzadelere zamanı geldiğinde bu ülke cezasını verir senin gibi satılık koyunlarda hemen RENK DEĞİŞTİRİRSİN MERAK etme senin gibi satılık çok koyun var. 43 10 Yanıtla
  • gerçekleracıdır: yakışır. . . 12 40 Yanıtla
  • Öztürk: Ya hemen celallenmeyin belki adam evden eve nakliyat işine girecek 45 4 Yanıtla
  • TR: şu ülkeye zaten iş olarak vatandaşa yarayışlı ne yapılabildiki 34 13 Yanıtla
  • Yuh: Sarayı komple uçuracak bi sistem geliştirmek Lazım 34 13 Yanıtla
  • izvef çaras: Hani devlet kademelerinde tasarruf yapılacaktı????? 35 12 Yanıtla
  • Akapesever: Süper ya günlerdir bu haberi bekliyordum. Çok iyi oldu. Yeterince Güvenli değildi orası. Keşke tüm kaynaklarımızı tayyibin güvenliği ve zenginleşmesi için harcayabilsek. Milli irade bunu gerektirir. Böylece ülke itibarımız artar. Vatandaş olarak tayyibin oksijenini tüketiyoruz canımızı bağışlaması bile lütuf. Sağol akepe. 36 9 Yanıtla
  • Ozcan: Helal olsun sayın Cumhurbaşkanı miza,Allah yardımcınız olsun,çapulcular kahrolsun. 11 32 Yanıtla
  • cengiz6161: azzz bu halka azzzzz. ben olsam tayibin yerinde 2 tank, 2 zirhli personel tasiyici, para tasiyacak i panelvan birde tam donanimli otobüs malum alkislamaya gelen koyunlari toplu tasima yaparlar. taseron, emekli, memur aldiklari zamlarla yapacaklari para yardimiyla bunlar hayli hayli alinirrrrr. 33 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement