Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: "Bugün beni destekleyen partisi sayısı 9'a çıkmıştır.

18.07.2014 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bugün beni destekleyen partisi sayısı 9'a çıkmıştır. Dün 7 idi bugün 9 oldu. Bu 9 parti daha da artacak. Sosyal demokratlar, milliyetçi, muhafazakar, dindar kardeşlerimiz bize oy veriyorlar" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'ya gelen İhsanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği salonunda sivil toplum kuruluşu üyeleriyle bir araya geldi.

İhsanoğlu, hiç kimsenin Çankaya'da kavga, gerginlik istemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanının devletin başı olarak serin kanlı olması gerektiğini belirten İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı öfkeli olmayacak, herkesi kucaklayacak. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletinin bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliği bir arada toplayarak o birliğin temsilcisi olması lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının baş şartlarından birinin Anayasanın uygulanması, gözetmesi olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, anayasanın değiştirile değiştirile yamalı bohça haline getirildiğini ifade etti.

Tek kişinin hevesine bağlı değil, halkın tamamının kucaklayacağı bir anayasanın olması gerektiğini vurgulayan İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Sivil anayasa olmalıdır. Bir tercihin, bir şahsın, bir partinin tercihine göre değil herkesin ortak noktalarını bir araya getirerek bunları ifade etmelidir. Seçildikten sonra Cumhurbaşkanının 'bunu beğenmiyorum, ben daha güzel anayasa getireceğim' derse problem olur. Onun böyle bir hakkı yoktur. O hak siyasi partilerin, o hak hükümetin. ve o hükümet tasarıyı meclise götürür, meclis kabul ederse o zaman mevcut cumhurbaşkanı bunu uygulamakla mükelleftir. Devlet kurumları ahenk içinde olmalıdır. Çankaya'da istikrarı sağlayacak, huzuru temin edecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır."

Destekleyen siyasi partisi sayısı 9'a çıktı

Sınırda girenin çıkanın çeteresinin tutulmadığını, Türkiye'nin ilk defa sınırlarına sahip olamadığını, çetelerin kol gezdiğini savunan İhsanoğlu, Türkiye'nin içerisindeki 1 milyon mültecinin perişan halde olduğunu öne sürdü.

"Türkiye'nin etrafının ateş çemberiyle sarılıyken, alevler sıçramaya başlamışken, Türkiye'nin komşuları parçalanmaya başlamışken, biz burada huzur içinde kalamayız" diyen İhsanoğlu, her şeyden önce etraftaki ateşin söndürülmesi için kolların sıvaması gerektiğini belirtti.

Çankaya'ya yanlış birinin gönderilmesi halinde herkesin sıkıntı çekeceğini ifade eden İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Ben hiçbir partinin mensubu değilim. Hiçbir partide kaydım yok. Benim ailem Demokrat Parti geleneğinden geliyor. Bugün beni destekleyen partisi sayısı 9'a çıkmıştır. Dün 7 idi bugün 9 oldu. Bu 9 parti daha da artacak. Sosyal demokratlar, milliyetçi, muhafazakar, dindar kardeşlerimiz bize oy veriyorlar. Çünkü diyorlar ki bu mevkiye, bu vasıflara sahip insanı getirmek hepimizi tatmin eder. Sağcı solcu olalım, merkezde olalım, çok dindar olalım, laik olalım, ne olursanız olun. Mevlana'nın dediği gibi 'ne olursan ol gel' diyor. Ben de size diyorum ki ne olursanız olunuz gelin bana oy verin. Bu 9 partinin içinde ben AK Parti'yi saymadım. AK Parti'de çok dostlarım var. Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi geldiğinde birçok AK Partili kardeşime danıştım. Onlarda çok samimi 'kabul ediniz size ihtiyacımız var' dedi. AK Partili kardeşlerime söylüyorum, sayın Başbakan'ın icraatını beğeniyorsanız ki beğeniyorsunuz, onun devam etmesini istiyorsanız ki istiyorsunuz, AK Partili kardeşlerim bırakın devam etsin Başbakan olarak." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement