Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Çorum'da 63 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu üyeleri, cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan'ı desteklediklerini açıkladı.

19.07.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da 63 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu üyeleri, cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini açıkladı.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, sivil toplum kuruluşu üyeleri cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili destek açıklamasında bulundu.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, kentte faaliyet gösteren 63 sivil toplum kuruluşunun ortak bir karar aldığını ve bu kararla Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini belirtti.

Saatçi, 12'nci cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasının, vesayeti tasfiye sürecindeki son aşama olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Milletin oylarıyla seçilecek ilk cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve yeniden büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluğunu da üstelenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek 12'nci cumhurbaşkanıımız, istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolcuğunun da liderliğini yürütecektir. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi önemli ancak halkın doğru kişiyi, doğru ismi cumhurbaşkanı olarak seçmesi de çok önemli. 12'nci cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri olacaktır. Türkiye, gelecek vizyonuna uygun olarak lider cumhurbaşkanı profiliyle, medeniyetin ihyası ve yeniden büyük Türkiye inşası sürecini hızlandırmalıdır."

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu lider cumhurbaşkanının anayasada yazılanlar dışında vasıflara da sahip olması gerektiğini anlatan Saatçi, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi, Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, katil devlet İsrail'e 'one minute', 30 yıl terör estiren örgüte 'silah bırak' diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen, bizim mahallemizin insanı, içimizden biri, bizim gibi giyinen, bizim gibi düşünen, sözleriyle, icraatlarıyla bizim gibi davranan, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz." - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement