Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin Hollanda’da seçim bilgilendirme toplantısına katıldı Bilgin: “Türkiye güçlü olduğunda yurt dışındaki insanlarımız da güçlü olur”

19.07.2014 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin son yıllarda büyük atılımlar yaptığını belirten AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, "Türkiye güçlü olduğunda yurtdışındaki insanımız da güçlü olur" dedi.

Bilgin, Avrupalı Türkler Demokratlar Birliği'nin (UETD-Hollanda) Hollanda Diyanet Vakfı'na (HDV) bağlı Rotterdam'daki Mevlana camisinde düzenlediği cumhurbaşkanlığı seçim bilgilendirme programına katıldı.

Türkiye'de Cumhurbaşkanın ilk kez 10 Ağustos'ta halk tarafından seçileceğini hatırlatan Bilgin, bu kapsamda seçimle ilgili bilgi vermek amacıyla 7 AK Parti milletvekilinin Avrupa'nın farklı ülkelerinde toplantılara katıldığını söyledi.

AK Parti'nin yaptığı yasal düzenlemeyle yurt dışındaki Türklerin bulundukları ülkelerde oy verme hakkı elde ettiğini de kaydeden Bilgin, vatandaşların bu haklarını ilk kez cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanacaklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak yurt dışındaki Türklerin 21 Temmuz Pazartesi gününden itibaren oy kullanacakları güne ilişki randevu almaları gerektiğinin altını çizen Bilgin, randevu almayanlara YSK'nın sisteminin otomatik bir gün belirleyeceğini anlattı.

Bu seçimde oy kullanmanın oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Bilgin, şöyle konuştu: "Belli noktalarda bugün çok iyi noktaya geldiysek bunun devam etmesi için, ülkemizdeki birliğin, beraberliğin devamı ve güçlü bir Türkiye olabilmemiz için bu önemli. Eminiz ki hepiniz aynısını düşünüyorsunuz. Türkiye güçlü olduğu müddetçe burada yaşayan Türk vatandaşları her zaman çok daha güçlü olacaktır. Geçmişe baktığımızda çok çok iyi noktadayız. Yetki ve sorumluluğunu direkt milletten alan bir cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir hükümetle Türkiye'nin kendi coğrafyasında çok daha güçlü olacağını, ekonomik ve siyasi gücünü pekiştirdiği zaman gerek Avrupa'da gerekse de dünyanın dört bir tarafında yaşayan vatandaşlara sahip çıkma noktasında daha başarılı olacağına inanıyoruz."

Türkiye'nin 2002 yılına kıyasla çok iyi bir noktada olduğunu, Türk milletinin güçlü bir Türkiye'de yaşamayı hak ettiğine dikkati çeken Bilgin, "İnşallah Başbakanımız, Genel Başkanımız Türk halkının oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olur" diye konuştu.

Yurtdışındaki Türklere seçilme hakkı da verilmesi gerektiğini dile getiren UETD-Hollanda Başbakanı Mehmet Salih Kaya ise, "Avrupa'daki milletimizi TBMM'ye taşırsak meselelerimizin çözülmesi daha kolay olur" dedi. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement