Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın, seçim çalışmaları kapsamında Mardin'de miting düzenleyeceğini bildirdi.

30.07.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında yarın Mardin'de miting düzenleyeceğini belirtti.

Şener yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Mardin'i çok sevdiği ve değer verdiğini, birçok alanda 9 milyar liranın üzerinde bir yatırımın 12 yılda gerçekleştirildiğini anımsattı.

Mardin'de 12 yıl içerisinde üretim, ihracat katlayarak büyüdüğünü belirten Şener, 2002 yılında Mardin ürettiği ürünün sadece 22 milyon dolarlık kısmını ihraç ederken şuanda bu rakamın 1 milyar doları bulduğunu, ödediği verginin 39 milyon lira iken 2013 yılında 169 milyon liraya yükseldiğini kaydetti.

Şener, eğitimde, yaşamda yasakların ortadan kalktığını, Başbakan Erdoğan'ın Mardin Artuklu Üniversitesinde açılmasını sağladığı, Kürtçe ve Süryanice dil bölümleri ile yasakları kaldıran lider olduğunu bildirdi.

Her alanda Mardin'e yatırımlar yapıldığını bildiren Şener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mardin'e onlarca sağlık tesisi kazandırıldı. 2002 yılına kadar Mardin'de hastaneler 286 yatak ile hizmet verirken şuanda 968 yatak ile otel konforunda sağlık hizmeti veriyor. Gençlerimizin spor yapması için yeni yapılan tesisler ile 2002 yılında bin 97 olan lisanslı sporcu sayısı bugün 23 bine yükseldi. Mardin'e TOKİ tarafından bugüne kadar 3 bin 331 konut sosyal tesisleriyle kazandırıldı. 737 yerleşim yerinin içme suyu sorununu ortadan kaldırarak, köylerimize 2 bin 279 kilometre asfalt, 3 bin 26 kilometre stabilize yol yapıldı. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 123 bin 271 kişiye yardım, eşi vefat eden 5 bin 971 kadına maaş, yoksul 226 bin 945 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 27 bin 614 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı."

Şener, GAP kapsamında 2002 yılına kadar sadece 198 bin hektar arazi suyla buluşmuşken, 2013 yılında bu rakamın 423 bin hektara yükseldiğini, yapımı süren Dicle Nehri üzerine yükselen en büyük baraj olan Ilısu'nun, sadece enerji üretiminde ülkeye 825 milyon lira katkı sağlayacağını aktardı.

Çiftçilere 2002 yılında 22 milyon liralık tarımsal destek verilirken, 2013 yılında bu rakamın 164 milyon liraya yükseldiğini vurgulayan Şener, hayvancılığa destek rekor seviyede arttığını, 2002 yılına kadar hayvancılığa hiç destek verilmezken şimdi bu rakamın 14 milyon liraya yükseldiğini anlattı.

Karaman- Konya hızlı tren hattı Nusaybin'den de Habur'a kadar uzanacağını, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Nusaybin ve Habur için hızlı tren projelerinin hazırlandığını kaydeden Şener, "Güney Hızlı Tren Yolu projesiyle bir ucunda Mardin, bir ucunda İstanbul olacak" ifadesini yer verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement