"İhsanoğlu Çocuklarına Saltanat Kuran Bir Siyaset Tutkunu Değil" - Son Dakika
Politika

"İhsanoğlu Çocuklarına Saltanat Kuran Bir Siyaset Tutkunu Değil"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu çocuklarına saltanat kuran bir siyaset tutkunu değil." dedi.

05.08.2014 14:46  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu çocuklarına saltanat kuran bir siyaset tutkunu değil. Sayın İhsanoğlu devlet imkanlarını paydaşlarına paylaştırma peşinde olan bir siyasetçi değildir. Sayın İhsanoğlu çatışma dilini kullanan bir siyasetçi değildir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Konya Milletvekili Atilla Kart, Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir ve İnci Başpınar ile Karaman'a gelen Tezcan, bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

Kutuplaşan siyasetin çok ciddi çatışma ve kavga ekseni üzerine oturtulduğunu söyleyen Tezcan, " Türkiye'de siyaset, bu iktidar döneminde kavganın hakim olduğu bir alan haline geldi. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimleri inşallah milletimizin de takdiriyle Türkiye'nin bu açmazdan, bu girdaptan kurtulacağı bir eşik olacak" diye konuştu.

TBMM'deki yumruklu kavga

Dün, TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'li ve MHP'li milletvekilleri arasında meydana gelen yumruklu kavgayı da değerlendiren Tezcan, şunları kaydetti:

"Parlamentoda hiçbir şekilde onaylanmayacak, tasvip edilmeyecek ve kabul edilemeyecek bir saldırı ile karşı karşıya kaldı milletvekili arkadaşlarımız. Hep beraber izlediniz, AK Parti grubu, Meclis çoğunluğunun gücünü de arkaya alarak, çoğunluk olmanın avantajını da kullanarak, TBMM'yi düşüncelerin ve fikirlerin tartışıldığı, milletin temsil edildiği bir alan olmaktan çıkartıp, çatışmanın, kavganın, kaba gücün, saldırının merkezi haline getirdi. Meclis'in içerisine bir kere daha kan bulaştı."

-  Biz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz

Tezcan, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun dünyada tanınmış, uluslararası alanda çok büyük hizmetleri olan biri olduğunu vurgulayarak, "İhsanoğlu, kan gölüne çevrilen Orta Doğu'da, çatışan tarafları barıştırmak, kardeşler arasında kan akmasını önlemek için çok önemli adımlar atmış bir diplomat, uluslararası yöneticidir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu çocuklarına saltanat kuran bir siyaset tutkunu değil. Sayın İhsanoğlu devlet imkanlarını paydaşlarına paylaştırma peşinde olan bir siyasetçi değildir. Sayın İhsanoğlu çatışma dilini kullanan bir siyasetçi değildir" şeklinde konuştu.

"10 Ağustos'ta yapılmak istenen, sandıktan tek adam diktatörlüğünü çıkararak, Recep Tayyip Erdoğan'ı yargının, hukukun, Parlamentonun ayak bağından kurtarıp her şeyi tek başına belirleyen biri mevkisine çıkarma hesabıdır" ifadelerini kullanan Tezcan, AK Parti'nin bu beklentilerine ulaşamayacağını, bunun pazar günü görüleceğini bildirdi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın istikrarı kurmaya değil, istikrarı bozmaya talip olduğunu savunan Tezcan, Erdoğan'ın Türkiye'de siyasi istikrarı bozarak Parlamentonun ve yargının bütün yetkilerini elinde toplayacak bir rejim özlemi içerisinde olduğunu, buna müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

- CHP Genel Sekreteri Tekin'in dinlettiği ses kayıtları

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in dün yaptığı basın toplantısıyla açıkladığı ses kayıtlarına da değinen Tezcan, Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, okulları ve Milli Eğitimi dizayn etmeye başladığını iddia etti.

Bu olayın Türkiye'de rejimin nerelere geldiğinin çok çarpıcı bir örneği olduğunu iddia eden Tezcan, "Görüyoruz ki Tayyip'in evlatları, çocukları da milli eğitimden diğer alanlara kadar, devlet politikalarını belirleyip, devlete talimat vermeye başlamışlar. Türkiye'nin bin yıllık devlet geleneğini, bu halkın bin yıllık geçmişini ve geleceğe dönük özgürlük özlemini, iktidardaki bu bir avuç maceraperestin, menfaatperestin çıkarlarına teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Tezcan, daha sonra Karaman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziyaretler sonrası Yunus Emre Konferans Salonu'nda partililerle bir araya gelen Tezcan, burada Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'İhsanoğlu Çocuklarına Saltanat Kuran Bir Siyaset Tutkunu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement