Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 3'üncü Dönüm Noktası Olacak" - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 3'üncü Dönüm Noktası Olacak"

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 3\'üncü Dönüm Noktası Olacak"

"doğu MARMARA'YA HİZMET EDECEK" Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise 10 bin metrekarelik alana kurulacak olan hastanenin 100 yataklı olacağını belirterek, 'Hastanemiz 5 katlı olacak.

20.07.2014 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"doğu MARMARA'YA HİZMET EDECEK"

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise 10 bin metrekarelik alana kurulacak olan hastanenin 100 yataklı olacağını belirterek, 'Hastanemiz 5 katlı olacak. Merkezin en üst katı, kemik ve kök hücre nakli olarak kullanılacak. Maliyeti 13 milyon lirayı bulacak. Hastaneyi yaptıran Sabahattin Gazioğlu, tüm maddi boyutunu üstlenmiş durumda. Kendisine teşekkür ediyorum. Burası sadece Bursa'ya değil, Doğu Marmara'ya da hizmet edecek. 6 aya kadar tamamlanacaktır" dedi. Vali Münir Karaloğlu ise, temel atmak için geldiklerini ancak hastane inşaatının ilerlemiş olduğunu esprili bir dille söyledi. Konuşmaların ardından hayırsever vatandaş Sabahattin Gazioğlu'na plaket verildi. Ardından resmi temel atma töreni yapıldı.

"BİRİLERİNİ SUÇLAMAK KOLAYDIR AMA KENDİMİZE DE BİR DÖNÜP BAKMAK LAZIM" Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, akşam Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'nin Yunus Emre Spor Kompleksi'nde gerçekleştirdiği iftar yemeğine katıldı. Burada konuşan Bakan Müezzinoğlu, Gazze'de yaşanan gelişmelere işaret ederek, "Birilerini suçlamak kolaydır, Amerika'yı, İsrail'i, Batı'yı suçlamak kolaydır ama kendimize de bir dönüp bakmak lazım. Müslümanlar bir ve beraber olmadığı sürece, birbirine sahip çıkmadığı sürece korkarım ki bu sıkıntılar devam edecektir. Arap dünyasına da, İslam dünyasına da bu milletin duruşunu örnek alacak şekilde duruşlarını gözden geçirmelerini temenni ederim" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANINI AYŞE TEYZE, MUSTAFA AMCA, GENÇ YİĞİT SEÇECEK"

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, daha önceki seçimlerde ülkeye ve millete bedel ödetecek şekilde, kapalı kapılar arkasında senaryolar yapıldığını söyledi. Milletin Cumhurbaşkanı'nı referandum ile kendisinin seçeceğini dile getiren Müezzinoğlu, "Yani cumhur, Ayşe teyze, Mustafa Amca, genç Yiğit kardeşim, genç Özgür kardeşim, Ahmet'i, Mehmet'i, Mustafa'sı yani 77 milyon adına 56 milyon seçmen, gönlünün, kalbinin ve vicdanının sesini dinleyerek, aklını hayallerini koyarak seçecek" şeklinde konuştu.

"MİLLETİN GELECEĞİ ADINA HAYATİ DÖNÜM NOKTASI"

Yapılacak seçimlerde artık senaryo yapanlara, tuzak kuranlara, milli iradenin hak ve hukukuna değer vermeyenlere, yanlış yapanlara fırsat tanınmayacağını ifade eden Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O nedenle bu dönemdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri, bu milletin kaderi adına, milletin tarihi geleceği adına, 3'üncü önemli dönüm noktası, en hayati dönüm noktası olarak gördüğümü sizlerle paylaşmak isterim. Bu 1923'teki 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' cümlesinden sonra çok partili yaşama geçiş, sonra da ilk defa vatandaşın başkanını seçiyor olması, muasır medeniyet seviyesine güçlü, dinamik yürüyüşü, milli iradenin ve milletin ortak aklının hedeflendiği heyecanlı coşkulu, dinamik bir şekilde olacaktır. Bunu hiç birimiz siyasi tercihlerimiz çerçevesinde değerlendirmemeliyiz. Bu ülke, bizim ülkemiz. Hangi dünya görüşünün mensubu olursak olalım, hangi siyasi parti mensubu olursak olalım, bizim için öncelik ve asla vazgeçmeyeceğimiz olan ülkenin, bir ve beraberlik içerisinde büyük hedeflere doğru yürümesidir. Hepimiz bu ülkenin saygın vatandaşlarıyız. Hepimiz bu ülkenin yarınlarını, bugünlerden daha dinamik olmasını istiyoruz. Bu ülke ve milletin dünya milletleri ile yarışacak, dünya milletlerine zenginlik sunabilecek değerleri var. Gücü, değerleri, fıtratı var. Bu fıtratını güçlü bir şekilde yarınlara umut ve güven olarak gelişeceği güzel bir demokrasi günü olsun. Güzel bir gelecek olsun. Seçim sürecine katılmanızı talep ediyorum. Bu ülkenin yarınlarına, yürek sızısı olarak konulan, fantom ağrısını çekenlerin derdine daha çok derman olabilecek ve bu gücümüzle sıkıntıları paylaşarak azaltan, mutlulukları da paylaşarak çoğaltan ortak aklın, ortak heyecanın, yarınların planlayıcısı olacağız." Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından dernek yöneticileri tarafından kendisine fincan takımı hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 3'üncü Dönüm Noktası Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement