Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Saadet Partili Başkan Öztürk'ten Başbakan Erdoğan'a destek.

19.07.2014 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Besni ilçesinde 30 Mart'ta Saadet Partisi'nden Belediye Başkanı seçilen İbrahim Öztürk, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirdi.

Öztürk, Belediye Başkanlığı makamında Saadet Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Aydın Aslan ve Saadet Partili Belediye Meclis üyeleriyle basın açıklaması yaptı.

Başkan Öztürk, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde "Milletin adamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı destekleme kararı aldıklarını söyleyerek, "2007 yılında 367 icadı çıkartıp Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkmalarını, halkın cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak ehliyette olmadığını savunanları, kısacası sandığı halkın önünden kaçıranları unutmadık" dedi.

Milletin hür iradesiyle cumhurbaşkanını belirleyeceğini ifade eden Öztürk, Besni'den seçimlerde rekor oy çıkacağını savundu. Öztürk, şunları kaydetti:

"Milletin oylarıyla seçilecek ilk cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve yeniden büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek 12'nci cumhurbaşkanımız, istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir. İnanıyoruz ki Besni halkı tarihi bir oy oranı ile başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gereken vefa ve desteği gösterecektir."

- Bağımsız Belediye Başkanı'ndan Erdoğan'a destek

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini belirtti.

Korkut, Büyük Birlik Partisi'nden Belediye Başkanı seçildiğini, seçildikten sonra partiden istifa ettiklerini ve bağımsız olarak görevine devam ettiğini ifade etti.

Sincik'ten rekor oy çıkaracaklarını söyleyen Korkut, "Gönül isterdi ki seçime AK Parti'den gireyim fakat nasip olmadı ve BBP'den aday oldum ve kazandım. Seçildikten kısa süre sonra istifa ettim. Şimdilik bağımsız olarak devam etmekteyim. Ben ve halkım cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğiz" diye konuştu. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement