Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi diyorlar ki 'DAİŞ'ten, Türkiye, petrol alıyormuş'. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor.

26.11.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi diyorlar ki 'DAİŞ'ten, Türkiye, petrol alıyormuş'. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp. Yazıklar olsun. Türkiye'nin, şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Biz en büyük bu noktadaki ithalatı Rusya'dan yapıyoruz" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen muhtar toplantısında, Türkiye'nin, terör örgütü DAEŞ'e karşı yürüttüğü mücadeleye vurgu yaptı.

"Kimsenin ülkemizin DAİŞ ile mücadelesini tartışma konusu yapma, bu konuda bizi töhmet altında bırakma hakkı yoktur, ister içeriden ister dışarıdan" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin, cumhurun başkanı olarak, Cumhurbaşkanı olarak, Başbakanlığım döneminde de söyledim, biz bu konuda en çok zarar gören, mağduriyete uğrayan ülkeyiz. Niğde, Şanlıurfa, Ankara, Diyarbakır ve Gaziantep'te DAİŞ terör örgütünün eylemlerine maruz kaldık, Adıyaman'da maruz kaldık. Bugüne kadar DAİŞ saldırılarında 140 vatandaşımızı kaybettik, 7 güvenlik görevlimizi şehit verdik. Aynı şekilde sınırımızda zaman zaman bu örgüt mensuplarıyla güvenlik güçlerimiz arasında çatışma yaşandı. Buna karşılık örgüte karşı kesintisiz mücadele yürüttük."

Erdoğan, 2011 yılından beri söz konusu terör örgütüne mensup yaklaşık 3 bin kişinin gözaltına alındığını, bunlardan yaklaşık 800'ünün tutuklandığına dikkati çekti.

"Akaryakıt kaçakçılığı neredeyse bitirilme aşamasına gelindi"

Yakalanan örgüt mensuplarının üzerinde ve kaldıkları yerde kullanıma hazır 33 canlı bomba yeleği, çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yabancı terörist savaşçılarla mücadele kapsamında 27 bin kişiye ülkemize giriş yasağı konulmuş durumda. Aynı amaçla ülkemize geldiği tespit edilen 2 bin 600 kişi yakalanarak sınır dışı edilmiştir. DAİŞ'in en önemli gelir kaynaklarından olan akaryakıt kaçakçılığını önlemek için sınırlarımızda aldığımız tedbirler sayesinde 2014 yılında 79 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. Sınırlarımızdaki akaryakıt kaçakçılığı neredeyse bitirilme aşamasına gelindi. Biz, DAİŞ'in hem eylemleriyle hem eleman temini yöntemleriyle hem de gelir kaynaklarıyla işte böylesine yoğun mücadele içindeyiz."

"Dikkat ediniz, DAİŞ ile mücadele görüntüsü altında Suriye'de askeri faaliyet yürüten ülkelerin bir kısmı, sadece rejim karşıtı muhalifleri hedef almıştır" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi burada bir şeyi söylüyorum, ekranları karşısında bizi izleyen milletime sesleniyorum, aynı zamanda dünya medyasına da sesleniyorum; Lazkiye ve Lazkiye'nin kuzeyi Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölgede, DAİŞ yoktur. Kimse bizi ve dünyayı aldatmasın ve burada uçaklarla yapılan bombardımanlar neticesinde şu ana kadar şurada 1 ay, 1,5 ay içinde 300'ü aşkın Bayırbucak Türkmeni ölmüştür ve oradan Bayırbucak Türkmenleri artık bizim sınırlarımıza doğru sığınmaya çalışıyorlar. Bunların bir kısmı, bizim kamplarımıza yerleşmiştir ama bir kısmı da diyor ki, 'biz topraklarımızda şehit olacağız.' Bu sabah, AFAD Başkanı ile görüştüm dedi ki, 'gelmek istemiyorlar, biz diyoruz ki, kamplarımız hazır gelin, hayır diyorlar. Biz burada şehit olacağız diyorlar. Bize insani yardım yapın, o bize yeter, biz bu çadırlar içinde yaşamaya devam edeceğiz."

"Türkiye'nin, şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir"

Suriye'ye insani yardım götüren tırlara yönelik saldırıyı da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz dün de iki tane insani yardım götüren tır, ne yazık ki bombalanmak suretiyle tırlar yandı ve 3 kişi şehit, 7 kişi yaralı. İnsani yardım götürüyor, dikkat edin. Şimdi bütün bunlarla beraber ne diyorlar dünyaya, 'biz DAİŞ ile mücadele ediyoruz.' Kusura bakmayın DAİŞ ile mücadele ettiğiniz yok. Siz sadece Lazkiye'nin kuzeyini boşaltmak için rejim ile el ele, oradaki maalesef Türkmen kardeşlerimizi, Suriye vatandaşlarını öldürüyorsunuz. DAİŞ ile mücadele adı altında, ülkede faaliyet gösteren diğer terör örgütlerini destekleme yanlışına düşenler de var.

Biz, Türkiye olarak ilkeli duruş sergileyerek, DAİŞ'e ve diğer terör örgütlerine, aynı şekilde  kendi vatandaşlarına devlet terörü uygulayan Esed rejimine de karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Zira DAİŞ'in en büyük destekçisi Esed rejimidir. Şimdi diyorlar ki 'DAİŞ'ten, Türkiye, petrol alıyormuş'. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp. Yazıklar olsun. Türkiye, şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Biz en büyük bu noktadaki ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz. Azerbaycan'dan doğalgaz alıyoruz. Kuzey Irak'tan aynı şekilde alıyoruz. Bunun yanında Cezayir ve Katar'dan alıyoruz. Bizim aldığımız yerler belli."

"DAİŞ, çıkardığı petrolü Esed'e satıyor, Esed'e"

"DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler, bu iddialarını ispatla mükelleftir aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle dedi:

"DAİŞ, çıkardığı petrolü Esed'e satıyor, Esed'e. Destek verdiğiniz Esed ile bunları konuşun. Oraya satıyor. Parayı oradan alıyor, para kaynağı da belli zaten. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAİŞ'in hem silah finans gücünün arkasında illa bir yer aranacaksa ilk bakılacak yer Esed rejimi olmalıdır, onunla birlikte hareket eden ülkeler olmalıdır."

"Esed, devlet terörü estiren insandır"

Erdoğan, 120 ülke tarafından Suriye halkının gerçek temsilci olarak kabul edilen muhalif grupları hedef alanların, doğrudan DAİŞ'e destek verdiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Oradaki ılımlı muhalefet neyin mücadelesini veriyor, topraklarını katil Esed'den geri almanın mücadelesini veriyor. Esed, devlet terörü estiren insandır. Şu ana kadar 380 bin insanı öldüren Esed'e karşı durmayanlar, bilsinler ki tarihin önünde bunun hesabını veremeyeceklerdir. 380 bin insan... Nasıl oluyor da bunun yanında yer alıyorsunuz? Bunun yanında yer alanlar, kalkıp da insan hakları evrensel beyannamesinden bahsedebilirler mi? Bunun yanında yer alanlar, insan haklarından bahsedebilirler mi? İşte biz bunların karşısına dikildiğimiz için menfaat şebekelerinin bu hoşuna gitmiyor ama biz her zaman zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olduk, olmaya devam edeceğiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement