Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Mersin'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Tarsus, Gülnar ve Silifke ilçelerinde tören düzenlendi.

29.10.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Tarsus, Gülnar ve Silifke ilçelerinde tören düzenlendi.

Tarsus'ta Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen etkinliğe Mersin Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ayhan Bayhan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, protokolün diğer üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler, şiir okuyup, gösteriler sundu.

Tarsus Kaymakamı Vekili Bayhan, yaptığı konuşmada, bir ulusun yeniden doğuşu olan cumhuriyetin ilanının önemin anlatarak, "Cumhuriyet bizim en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet bizim ortak değerimizdir. Onu koruyup, kollamak ve yaşatmak, toplumumuzun görevidir." dedi.

Gülnar

Gülnar'daki törenler, Kaymakam İsmail Pendik'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra Gülnar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan törenlerde ise Kaymakam Pendik ve Belediye Başkanı Ahmet Günel, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Pendik, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak, Cumhuriyetin 93. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını aktardı.

Konuşmanın ardından yarışmalarda dereceye girenleri ödülleri verildi.

Silifke

Silifke'de ise Kaymakam Şevket Cinbir, makamında kutlamaları kabul etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binası önünde yapılan program kapsamında Kaymakam Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile tören alanında öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Cinbir, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünde Cumhuriyet Bayramı'nı milletçe büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Türk milletinin ortak eseri olan cumhuriyete sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade eden Cinbir, 15 Temmuz'da Türk halkının tankların önüne kendini siper ettiğini ve ülkeyi bölmek isteyen terör örgütüne "dur" dediğini hatırlattı.

Daha sonra şiirler okunup, yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, öğrencilerin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra tören geçişi ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement