Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

29.10.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, ilçe stadında Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin'in vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

Burada konuşma yapan Kaymakam Çakıcı, cumhuriyetin ilanının sadece bir rejim değişikliğinden ibaret olmadığını, aynı zamanda bir zihniyet devrimini de ifade ettiğini belirtti.

Bu zihniyet devrimi ile çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını belirten Çakıcı, "Sözünü ettiğimiz zihniyet devrimi ile cumhuriyet, bu toprakları kanlarıyla vatan yapanları, 'tebaa' olmaktan çıkarıp 'yurttaş' olma onuruna ulaştırmış ve egemenliği kayıtsız şartsız asıl sahibine, yani millete vermiştir." diye konuştu.

Kutlamalar, halk oyunları ekibinin gösterisi, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Törene, İlçe Jandarma Komutan Vekili Rıza Gazel, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yalçın Avcı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement