Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

İslahiye ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri düzenlendi.

29.10.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslahiye ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yıldönümü dolayısıyla Demokrasi Meydanında düzenlenen törene, Kaymakam Ramazan Yıldırım, 106. Topçu Alayı Komutanı Topçu Albay Metin Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Aytekin katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Yıldırım, 15 Temmuz gecesinde yaşanan hain darbe girişiminde milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cumhuriyete sahip çıktığını anımsattı.

Tören, okunan şiirler, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve ödül töreniyle sona erdi.

Nizip ilçesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nizip ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Tüm yurtta coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Nizip ilçesinde de kutlandı. İlk olarak Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları tarafından tebriklerin kabulü ile başlayan program daha sonra Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve şiirlerin okunması ile devam etti.

Aba güreşi, halk oyunları, folklor grubu gösterisi ve çeşitli gösterilerin yer aldığı programda Nizip Konteyner Kent'te kalan Suriyeli Çerkezlerin halk oyunları gösterisi ile sürdü.

Büyük bir beğeni izlenen programın sonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Selçuk Gökçe, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ramazan Can, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ökkeş Tuğra, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Araban İlçesi

Araban ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Araban Kaymakamı Cuma Emeç'in makamında tebrikleri kabulü ile başlayan program, Araban Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikle devam etti.

Etkinliğe, Emeç, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in katılımıyla, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Emeç, yaptığı konuşmada, Cumhuriyeti ilanının 93. yılında birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içinde bulunduklarını belirtti.

Türk milletinin Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarıldığını belirten Emeç, "Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement