Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Muğla ve ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayları ve cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

29.10.2016 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla ve ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayları ve cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

Muğla'da, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan etkinliğine katılanlar yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerinde fenerler ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yürüyüş sonunda vatandaşların bayramını kutlayarak, Cumhuriyetin 93. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Gürün, "Cumhuriyetin üstüne demokratik değerleri, özgürlüğü, insan haklarını ve eşitliği yüklememiz gerekiyor. Hukukun üstünlüğünü mutlaka Cumhuriyet'in tacı yapmamız gerekiyor." dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren fener alayı ve yürüyüşün ardından havai fişek gösterisi yapıldı ve sanatçılar Ali Kocatepe ve Aysun Kocatepe konser verdi.

Fethiye ve Yatağan

Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşü Özgecan Anıtı'ndan başladı. Türk bayrakları ve meşaleler ile yapılan yürüyüş, Cahit Gündüz Caddesi'nden devam ederek Beşkaza Meydanı'nda sona erdi.

Yatağan ilçesinde de Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Belediye Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde meşalelerle Atatürk Caddesi'nden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Burada, gruptakiler marşlar okuyarak, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Seçimle gelen ancak seçimle gider." dedi.

Grup, konuşmaların ardından Belediye Meydanı'na yürüdü. Burada havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

- Bodrum

Bodrum ilçesinde de vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile fener alayına katıldı.

Marina girişinden başlayan fener alayı yürüyüşü, Belediye Meydanı'na kadar devam etti.

Yürüyüş grubuna ön sıralarda otomobil, motosiklet ve bisikletliler eşlik etti. Vatandaşların marşlar söylediği fener alayına katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı konuşmada, bu coşkulu kutlamanın ve kendisinin halka seslenebilmesinin Cumhuriyet sayesinde olduğunu söyledi.

Havai fişek gösterisinin de gerçekleştirildiği etkinlik, yerel bir müzik grubunun konseri ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement