Cumhuriyet Bayramı Körfez'de Coşkuyka Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Körfez'de Coşkuyka Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Körfez\'de Coşkuyka Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 91. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli’nin Körfez ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

29.10.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 91. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'nin Körfez ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Düzenlenen etkinliklerde geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz göğüslerimizi kabarttı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikler dün Körfez Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan,kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

29 Ekim sabahınde devam eden etkinlikler kapsamında Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, makamında Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah ile birlikte tebrikleri kabul etti. Kaymakamlıkta gerçekleşen bayramlaşmanın ardından Körfezlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlanacağı Alparslan Türkeş Stadyumuna geçildi. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, sanayi kuruluşları ve üst düzey temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.

Alparslan Türkeş Stadı'ndaki kutlamalar Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın öğrencileri ve vatandaşları selamlamasıyla başladı. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, "Öncelikle Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı bir kömür ocağında yaşanan facia hepimizi derinden üzmüştür. Temennimiz bir an önce işçilerimizin sağ salim kurtulmasıdır. Cumhuriyetimiz, kuruluşunun ilk gününden itibaren dimdik ayakta durmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Bizlere bıraktığı bu emaneti sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaymakam Can'ın konuşmasının ardından törene halk oyunları gruplarının gösterileri ile devam edildi. Törene renk katan halk oyunları grupları izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çeşitli okullardan öğrenciler okudukları şiirler ile izleyicileri duygulandırdı. Okunan şiirlerin ardından Körfez Atatürk Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun söylediği türküler Körfezliler tarafından büyük alkış topladı. Konserin ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, kompozisyon ve kros yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve okullara ödülleri verildi. Okunan şiirlerin ve türkülerin ardından kutlama programı öğrencilerin geçit töreniyle son buldu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Körfez'de Coşkuyka Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement