Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının Bu Yılki Adresi Yine İstanbul Boğazı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının Bu Yılki Adresi Yine İstanbul Boğazı

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının Bu Yılki Adresi Yine İstanbul Boğazı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılı kutlamalarının bu yıl ki adresi yine İstanbul Boğazı olacak.

27.10.2014 15:38  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılı kutlamalarının bu yılki adresi yine İstanbul Boğazı olacak. Kutlamalar saat 19.00'da ışık gösterileriyle başlayacak. Havai fişek gösterisi ise Ortaköy Meydanı'ndan saat 19: 30'da Başkan Kadir Topbaş tarafından başlatılacak.

İBB'den yapılan kutlama proğramının da yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: :

" İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılını da benzersiz ve görkemli bir törenle kutluyor. 91. yıl kutlamalarının bu yılki adresi yine İstanbul Boğazı. Kutlamalar havai fişek gösterisi, ses ve ışık gösterileri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın coşkusuna yakışır görsel bir şölene dönüştürülecek.

• Törenler, Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi arasındaki alanda yapılacak.

• Tören, ilk olarak saat 19: 00'da ışık gösterisiyle başlayacak. Hemen ardından büyük havai fişek gösterisi ise Ortaköy Meydanı'ndan saat 19:30'da Başkan Topbaş tarafından başlatılacak.

• 16 ayrı noktadan 20 tonluk, toplam 48.000'i aşan sayıda havai fişek atışı yapılacak ve her biri 8.000 watt enerji veren toplam 150 skytracer kullanılacak. En büyüğünün ağırlığı 10 kg'ın üzerinde olan havai fişekler İstanbul Boğazı'nda 250 metreye kadar yükselecek.

• Boğaziçi Köprüsü üzerinde 60 ateşleme sistemi yer alacak ve 1.000 m. uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak.

• 15 dakikalık gösteri müziği Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelendi. Gösterinin koreografisi bu besteye göre yapıldı.

• Gösteriler, canlı yayında Power FM 100 frekansından yayınlanacak ve organizasyon müziği eşliğinde seyredilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dünya çapında bir şölene dönüştürdüğü organizasyon öncesi ve sırasında 30'u yurtdışından olmak üzere toplam 300 kişilik bir ekip görev yapacak.

Ses Sistemi Kurulacak Alanlar

Anadolu Yakası:

1. Üsküdar Kuzguncuk Sahili

2. Üsküdar Paşalimanı Sahili

3. Üsküdar Beşiktaş - Kabataş Motor İskelesi yanındaki park

4. Üsküdar Şemsi Paşa Sahili Radar Mevki

5. Üsküdar Çamlıca İBB Sosyal Tesisler Bahçesi

Avrupa Yakası:

1. Beşiktaş Ortaköy Sahili

2. Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı

3. Beşiktaş Dolmabahçe Çay Bahçesi

4. Beyoğlu Kabataş Sahili

5. Beyoğlu Fındıklı Parkı

6. Eminönü, Üsküdar - Kadıköy İskeleleri Arası

Seyir Noktaları

Anadolu Yakası: Üsküdar Kuzguncuk Parkı, Paşalimanı Parkı, Üsküdar İskele Sahili, Salacak Sahili

Avrupa Yakası: Ortaköy Sahili, Beşiktaş Sahili, Dolmabahçe Sahili - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının Bu Yılki Adresi Yine İstanbul Boğazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.


Advertisement