Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

ANTALYA (AA) - Akseki ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

29.10.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA  (AA) - Akseki ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Akseki Cumhuriyet Meydanı'ndaki çalışmalar nedeniyle Ali Hasan Coşkun Kardeşler İlkokulu'nda yapılan törene, Kaymakam Murat Beşikci, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Kenan Keskin ve Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ile öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kaymakam Beşikci, Türk milletinin bugünlere kolay gelmediğini, cumhuriyetin çok zor şartlar altında kurulduğunu ifade etti.

Zorluklarla kurulan cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklarını vurgulayan Beşikci, "Bu kutsal emaneti yaşatmakta özellikle gençlerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir" dedi.

Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası camiada önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Beşikci, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarıyla politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Ancak, tek yürek olmuş halkımız sayesinde bu oyunlar boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra yapılacak planlar da bozulmaya mahkumdur. Bu noktada cumhuriyetin anlam ve getirilerinin çok iyi içselleştirmesi, 92 yıllık başarılarımızı katlayarak artıracaktır."

Törende, Akseki Anadolu Lisesi, Akseki Şahinler Çok Programlı Lise, Atatürk İlköğretim Okulu ve Aysel Güleç Anaokulu'ndan öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement