Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Giresun'un Görele, Bulancak ve Tirebolu ilçelerinde Cumhuriyetin 92. yıl dönümü törenle kutlandı.

29.10.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Görele, Bulancak ve Tirebolu ilçelerinde Cumhuriyetin 92. yıl dönümü törenle kutlandı.

Görele ilçesindeki tören Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Ünal Kılıçarslan, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 92. yıl dönümünü kutladıklarını belirleterek, "Bize bu Cumhuriyeti kazandıran başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun ve kahraman silah arkadaşlarının aziz hatıralarının önünde saygıyla eğilirken, milli mücadeleye tam destek verme noktasında bağrından 42. ve 47. Gönüllü Piyade Alaylarını çıkarmak suretiyle Yunan ordusuyla göğüs göğüse savaşan Giresunlu vefakar ve cefakar şehitlerimizi de yeniden rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törene, Garnizon Komutanı Aytunç Tayfur, Belediye Başkanı Tolga Erener, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bulancak

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören mehter takımı gösterileriyle devam etti.

İlçe Kaymakamı Tayfur Elbasan, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihteki en parlak zaferlerinden biri olan Cumhuriyetin 92. yılını birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kanlarıyla bu aziz vatanı bize miras bırakan, kahraman şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı her türlü yoksulluk ve imkansızlık içinde yapılmış örnek bir mücadeledir. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

Daha sonra Cumhuriyet Bayramıyla ilgili yapılan yarışmalarda derece giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Törene,Garnizon Komutanı vekili Yüzbaşı Hasan Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tirebolu

Tirebolu kapalı spor salonunda gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, törende yaptığı konuşmada, geleceği kucaklayan umut dolu projeleri hayata geçirmeleri gerektiğini belirterek, "Bize düşen görev emanete sahip çıkmak ve daha çok çalışmaktır. Ülkemize karşı sorumluluklarımız, ona karşı daha anlamlı hale gelecektir. Bu duygu ve düşüncelerle devletimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Bu meydanları bizlerle birlikte bütün milletimizin gönüllerini bayram yerine döndürelim" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini vurgulayan gösterilerine yer verilen törende okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yazma ve koşu yarışmalarında birincilik elde eden öğrencilere madalyaları verildi.

Törene, Garnizon komutanı Osman Karlıova, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement