Cumhuriyet Bayramı Londra'da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Bayramı Londra'da Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Londra\'da Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Rezidansında düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

30.10.2014 05:08  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Rezidansı'nda düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Türkiye Ticaret Temsilcisi Lord Janvrin, İngiltere Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Sir Nicholas Houghton, İngiltere Eski Savunma Bakanı ve Muhafazakar Parti milletvekili Liam Fox, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Londra'da görevli çok sayıda ülkeden Büyükelçilik ve Başkonsolosluk çalışanları, yabancı misyonlardan temsilciler, Türk Sivil Toplum Kuruluşları'nın başkanları ile sanatçılar, akademisyenler ve basın mensupları katıldı. Resepsiyona İngiltere'deki NATO karargahında görevli 16 Türk deniz subayı da katıldı. Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Büyükelçilik Müsteşarı Fatih Ulusoy, Hava Pilot Kurmay Albay Silahlı Kuvvetler Ateşesi Ömer Özkan ve eşi Duygu Özkan konukları kapıda karşıladı.

Resepsiyonda,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyükelçiliklerine gönderdiği kutlama mesajı hem Türkçe, hem İngilizce okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gönderdiği mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Görev yapmakta olduğunuz bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra daTürkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir.

Bu düşüncelerle, orada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

DUALARIMIZ MADENCİLER VE ONLARIN YAKINLARINA

Mesajın ardından Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç yaptığı konuşmada, Karaman'da meydana gelen maden kazasının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek dualarının madenciler ve aileleriyle olduğunu söyledi.

Konuşmasında İngiltere ileTürkiye arasında güçlü bağlar olduğunu belirten Bilgiç, Türkiye ve İngiltere arasındaki ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştiğine dikkat çekerek 2 bin 500'den fazla İngiliz şirketi veya sermayesinin Türkiye'de yatırımları bulunduğuna vurgu yaptı. Bilgiç, "İngiltere'nin Türkiye'deki dinamik projelerle yakından ilgili olduğunu anlıyoruz. Türkiye ve İngitere'nin birbirine benzer ekonomik ve ticari zihniyeti olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İngiltere'ye gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da, konuşmasının başında Karaman'da meydana gelen maden kazasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını, dualarının madenciler ve yakınlarıyla olduğunu söyledi.

Yıldırım konuşmasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yılını kutlarken Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomiler, içersinde yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Geç saatlere kadar süren resepsiyonda Büyükelçi Bilgiç ve eşi konuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Bayramı Londra'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

  • Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı
    10:58 Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde park halinde olan ve bir anda hareket ederek içinden dumanların yükseldiği araç, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Olayda araçta ufak çaplı hasar meydana geldi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap ve diğer suç delilleri ele geçirildi.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi
    10:56 Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

    Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek için Yazarlık Atölye çalışması düzenledi. Okul Öncesi ve Çocuk Kitapları Yazarı Bilge Sunay Sönmez tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyoneti çalan çift, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.


Advertisement