Cumhuriyet Bayramı Strasbourg'ta Tarihi Josephıne Pavilionu'nda Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Bayramı Strasbourg'ta Tarihi Josephıne Pavilionu'nda Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Strasbourg\'ta Tarihi Josephıne Pavilionu\'nda Kutlandı

Fransa'nın Strasbourg kentinde Cumhuriyet Bayramı'nın 91'inci Yıldönümü, 212 yıllık tarihi Josephine Pavilion'unda 500 davetlinin katılımıyla kutlandı.

30.10.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Strasbourg kentinde Cumhuriyet Bayramı'nın 91'inci Yıldönümü, 212 yıllık tarihi Josephine Pavilion'unda 500 davetlinin katılımıyla kutlandı.

Strasbourg Başkonsolosluğu'nun ev sahipliği yaptığı Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna bu yıl da ilgi büyük oldu. Resepsiyona Türk ve Fransız davetlilerle beraber Avrupa Kuruluşları, Avrupa Konseyi (AK), Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) çalışanları, yabancı diplomatik misyon temsilcileri ile belediye, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Başkonsolos Serdar Cengiz davetlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu. Büyükelçi Akil mesajında "Cumhuriyet'in kuruluşun 91. Yıldönümü ülkemiz, milletimiz tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyoruz. Bu anlamlı günde barış ve dayanışma mesajlarını iletiyor milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyoruz. Bu akşamın heyecanına ve coşkusuna ortak olan dost, kardeş ülkelere onların halklarına, temsilciliklerine ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor herkese selam ve sevgiler yolluyorum" dedi.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu iki ayrı salonda yapıldı. Başkonsolos Serdar Cengiz davetlilerle yakından ilgilendi. - Strasbourg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Bayramı Strasbourg'ta Tarihi Josephıne Pavilionu'nda Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement