Cumhuriyet Gazetesi'ne Destek Ziyaretleri - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesi'ne Destek Ziyaretleri

Cumhuriyet Gazetesi\'ne Destek Ziyaretleri

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından bugün çok sayıda isim Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulundu.

27.11.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından bugün çok sayıda isim Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulundu.

TARIK AKAN: ÜZÜNTÜDEN PERİŞANIZ

Gazeteye ilk olarak sanatçılar Rutkay Aziz ve Tarık Akan geldi. Akan," Dünyanın hiçbir yerinde devletin yapmış olduğu yanlışı yayınladı diye gazetecinin ceza alması görülmemiş birşeydir. Benim ülkemde yaşanıyor. Üzüntüden perişanız"dedi.

"HEP Mİ BUNLARLA UĞRAYACAĞIZ"

Zülfü Livaneli de destek ziyareti için gazetedeydi. Livaneli, kapıda gördüğü Turgut Kazan'a sarılırken, "Hep mi bunlarla uğraşacağız. Bütün hayat böyle mi geçecek" dedi.

"PARMAKLIKLAR ARDINA KONULAN HABER ALMA HAKKIDIR"

Basın konseyi üyeleri de sabah destek ziyaretinde bulundu. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, " Tarihe geçecek utanç kararıyla cezaevine yolladık onları. Cezaevine gidenler, iki gazeteci olabilir ama aslında demir parmaklık arasına konulmak istenilen bu halkın haber alma hakkıdır"diye konuştu.

CHPLİLER DESTEK ZİYARETİNDE

CHP'liler de kalabalık bir grup halinde Cumhuriyet Gazetesine geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Mahmut Tanal ile CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın gazetenin Şişli'deki merkezine geldi.

GAZETECİLİK YAPTIKLARI İÇİN TUTUKLANDILAR

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Dündar ve Gül'ün tutuklandığı duruşmaya katıldığını hatırlatarak, " Orada nasıl bir tiyatronun sergilendiğini, nasıl bir tiyatronun oynandığını, sonucu belli olan oyunun nasıl 12 saat boyunca sürdürüldüğüne, hep birlikte şahit olduk. Ortada sadece gazetecilikten dolayı suçlamalar vardır. Can Dündar ve Erdem Gül, altını çizerek söylüyorum, gazetecilik yaptıkları için tutuklanmışlardır. Bu kırılma noktasıdır. İktidar önümüzdeki günlerde Suriye'ye yönelik saldırılarını artıracak ve savaşı yükseltecektir" diye konuştu.

"ORTADA BİR DAVA YOK"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de " Anayasamızın bir temel prensi vardır. Der ki, 'bir yazılı basın organında yapılan haberden dolayı, 4 ayı geçme halinde dava açılamaz' 5.5, 6 ay olmuş ortada bir dava yok. İki insan gazetecilik yaptığı için, bu ülkenin insanlarını aydınlatma sorumluluğunu yerine getirdiği için, bu ülkenin kaynaklarını terör örgütlerine peşkeş çekenleri ifşa ettiği için yargılanmıştır" dedi.

"TEK BİR KİŞİNİN HUKUKU KALDI"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da " Bu ülkede zaten hukuk yoktu. Dolayısıyla hukuki değil benim söyleyeceklerim. Şu anda çiğneyeceğim herhangi bir kanun yok. Çünkü burası bir kanun ülkesi de değil, hukuk ülkesi de değil"diyerek başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: Şu anda bir vekil dokunulmazlığına sığınarak da bir konuşma yapmayacağım. Çünkü bu ülke kendi vekilini içeri atmış bir ülkedir. Ben sadece bir meslektaştan, bir meslektaşa ricada bulunmaya geldim. Ben mesleği icra ederken, daha bir sene öncesine kadar farkındaydım ki, bu ülkede hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku vardı. Ama bugün artık üstünlerin hukuku da kalmadı. Tek bir kişinin hukuku kaldı. O kişi adete kuş avlar gibi, armut toplar gibi, düşmanlarını, muhalefeti, özgür düşünceyi hedef alıyor. Tek tek avlıyor. Bizse gözüne far ışığı tutulmuş, fener ışığı tutulmuş Tavşanlar gibi felç olmuş halde seyrediyoruz. Tek tek kurbanlarımızı sayıyoruz. Tek tek onların acılarını yaşıyoruz, yaşatmaya çalışıyoruz. Gayet net, gayet açık. Can Dündar, Erdem Gül dışarı çıkana kadar, özgür olana kadar, özgürce yazıp çizmeye başlayana kadar, hergün ama her gün, hatırlatmak zorundayız. Siz, sizler, haber yapmak zorundasınız. Yorum yazmak zorundasınız, karikatür çizmek, fotoğraf çekmek, tweet atmak, artık elinizden ne gelirse. Bunlar yasaklanırsa tek tek gidip, sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev dolaşıp, tek tek anlatmak zorundasınız. Sizin işiniz odur. Benim eski mesleğim. 35 yıl şerefle hizmet ettiğim meslek budur. Siz yılarsanız, siz yalandan, iftiradan korkarsanız, siz yazmazsanız, çizmezseniz, kaleminizi kendiniz kırarsanız, bugünler daha da karanlık olur. Bunların bir tek korkusu vardır. Bunlar küfürden korkmaz. Bunlar aydınlıktan korkar. Aydınlıktan korktukları için de Cumhuriyetten korkar. Cumhuriyetin adının geçtiği, kurumdan, kuruluştan, gazeteden korkar. O korkularının ecele faydası yok. Yeter ki siz üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirin. Yeter ki siz haberden yorumdan, korkmayın, yılmayın... - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Gazetesi'ne Destek Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.


Advertisement