Cumhuriyet'in 90'ıncı Yaşında 5 Bin 990 Kişiyle Atatürk Portresi - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet'in 90'ıncı Yaşında 5 Bin 990 Kişiyle Atatürk Portresi

Cumhuriyet\'in 90\'ıncı Yaşında 5 Bin 990 Kişiyle Atatürk Portresi

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyetin ilan edilişinin 90'ıncı yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim'de düzenleyeceği organizasyonda bir rekora da imza atmaya hazırlanıyor.

02.10.2013 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyetin ilan edilişinin 90'ıncı yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim'de düzenleyeceği organizasyonda bir rekora da imza atmaya hazırlanıyor. Geçen yıl 10 Kasım'da İzmir'de 2 bin 400 kişinin biraraya gelerek oluşturulan Atatürk'ün portresi, 29 Ekim'de İhsaniye Meydanı'nda bu kez 5 bin 990 kişi ile oluşturulacak.

Merkez Nilüfer Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenleyeceği kutlama etkinliğini bu yıl şenliğe dönüştürecek. 'Duruyoruz, yürüyoruz, şarkılar söylüyoruz' sloganıyla Cumhuriyet'in 90. yaşına yaraşır bir kutlama program hazırlayan Nilüfer Belediyesi, geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü ve ardından düzenlenen halk konseri ile sona eren kutlamalara bu yıl yeni bir projeyi de ekliyor.

İlki geçen yıl 10 Kasım'da İzmir'de gerçekleşen projede 2 bin 400 kişi bir araya gelerek ulu önder Atatürk'ün canlı portresini oluşturmuştu. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'ün interaktif projesi bu kez Bursa'da 5 bin 990 kişi ile hayat bulacak.

Böylece, projede havadan çekilecek fotoğraf canlı katılımcı ile gerçekleşen dünyanın en büyük Atatürk portresi olarak tarihe geçecek, etkinliğin hazırlık sürecini ve tamamlanmasını içeren video belgeselleri de tarihe iz bırakacak.

Projeyi "Heyecan verici" olarak niteleyen Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, tüm Cumhuriyet sevdalılarını bu tarihi projenin bir parçası olmaya davet ederek, "Ulu önder Atatürk, bir milletin destan yazdığı Kurtuluş Savaşı'nı, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan ederek taçlandırmıştı. İstedik ki bizler de onun izinden yürüyenler olarak, Cumhuriyetimizin 90. yılını unutulmaz bir eserle taçlandıralım. Dünyanın en büyük lideri için, dünyanın en büyük portresini oluşturmak üzere bir araya gelelim. Bu yıl 29 Ekim'de İhsaniye Kent Meydanı'nda bize bu ölümsüz eser olan Cumhuriyet'i armağan eden Atamıza bağlılığımızı, özlemimizi ve hepimizin onun ülküsü ışığından ayrılmadığımızı göstermek için tam 5 bin 990 kişi bir araya geleceğiz" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet'in 90'ıncı Yaşında 5 Bin 990 Kişiyle Atatürk Portresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement