Cumhuriyet Üniversitesinden Yurt Atağı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Üniversitesinden Yurt Atağı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), yurt kapasitesini iki kat artırarak öğrencilerin barınma sorununu büyük ölçüde çözmeyi hedefliyor Rektör Kocacık: "Üniversitemiz kampüsü içerisinde 10 bin kişiyi geçecek yurt kapasitesi olacak.

28.11.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERHAT ZAFER - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), kampüsteki yurt kapasitesini 10 binin üzerine çıkararak, öğrencilerin barınma sorununu büyük ölçüde çözmeyi hedefliyor.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede Kredi ve Yurtlar Kurumu ve özel yurtların kapasitesinin 4 bin 500 kişi olduğunu söyledi.

CÜ Vakfı ve YurtPark AŞ ortaklığıyla yaptırılan bin 410 öğrenci kapasiteli yurdun kısa süre önce hizmete açıldığını anımsatan Kocacık, yurtta 490 oda, yemekhane, çamaşırhane, spor salonu ve kafeterya gibi bölümler yer aldığını belirterek, "YurtPark tarafından vakıf arazisine yapılan ve şubat ayında teslim edilecek bin 600 kişilik bir yurdumuz daha var. Bu sene inşallah yurt kapasitemiz 7 bini geçiyor, tabii bu da yetmez" dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu ile 2 yıl önce yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini belirten Kocacık, 2 bin 250 kişilik yurdun temelinin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla 14 Kasım'da atıldığını anımsattı.

"Barınma sorununun büyük kısmını çözmüş olacağız"

CÜ'de 49 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, yurtların tamamlanmasıyla bu öğrencilerin üçte birinin barınma ihtiyacının kampüste karşılanacağını ifade eden Kocacık, şunları kaydetti:

" Sivas'ta kampüs içerisinde 10 bin kişiyi geçecek yurt kapasitesi olacak. 10 bin kişi normal, şu an öğrenci kapasitemiz 49 bin. Bunun yüzde 67'si Sivas dışından ve yüzde 33'ü ilde yaşayan öğrenciler. Sivaslı ve ilçelerdeki öğrencilerimizi düştüğümüz zaman 30 bine yakın bir rakam kalıyor. Yani öğrencilerimizin üçte birini kampüsteki yurtlarda barındıracağız. Şehirde özel yurtlar ve kiralık evler de var. İnşallah barınma sorununun büyük kısmını çözmüş olacağız."

Rektörlük görevine 2 yıl önce geldiğini anımsatan Kocacık, "İnşallah 2 sene içerisinde öğrenci kapasitemizi 60 bine yükseltirsek hedefime ulaşmış olacağım. Sadece öğrenci sayısını artırmak yetmez, başta barınma olmak üzere beslenme ve ulaşım sorunlarına da çare bulmak bizim görevimiz. Buraya gelecek, tercih edecek ve talepte bulunacak arkadaşların sayısı, imkanlarla daha da artacaktır" diye konuştu.

Kocacık, bu yılı "engelliler yılı" ilan ettiklerini ve kampüste yurtlar dahil tüm binalarda engellilere yönelik birtakım çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, tüm yurtlarda asansör, engelli tuvaletleri ve girişleri bulunduğunu belirtti.

Yeni yılda atılım yapmak ve CÜ'yü daha iyi yerlere ulaştırmak istediklerini ifade eden Kocacık, şunları söyledi:

"Üniversite sıralamasındaki yerimize bakıyoruz, dünya üniversiteleri sıralamasında 2 bin içerisinde bin 300'lerdeyiz. Bunu binlere getirmeye çalışıyoruz. Öğrenci sayısının artmasına paralel olarak kaliteyi de yükseltmemiz lazım. Kalite de proje, araştırma, üretim ve yayın yapmakla olur. Planlamak, kaynak bulmak ve sonucu almak zaman alıyor. İyi bir noktaya geldik ve bazı şeyler beklediğimizden daha hızlı gelişti." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Üniversitesinden Yurt Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement