Cumhuriyet ve Ulusalcılık" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet ve Ulusalcılık" Konferansı

CHP İzmir Milletvekili Güler: "Türkiye’nin aydınlık yarınları CHP’nin kuruluş felsefesinden, önderlerinden gelen ilke ve değerlere sahip çıkmasından geçer. En kolay şey 'ben istifa ettim' demek"

30.11.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa edeceği söylentilerine ilişkin, " Türkiye'nin aydınlık yarınları CHP'nin kuruluş felsefesinden, önderlerinden gelen ilke ve değerlere sahip çıkmasından geçer. En kolay şey 'ben istifa ettim' demek" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi'nin organize ettiği "Cumhuriyet ve Ulusalcılık" konulu konferansta konuşan Güler, CHP'de parti içi demokrasiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Güler, bir dinleyicinin "partisinden istifa edeceğine dair söylentiler" çıktığını hatırlatması üzerine Cumhuriyet kazanımlarını korumak, laik ve bağımsız cumhuriyeti ebedi kılmak için CHP'nin 6 okuna ihtiyaç duyulduğunu savundu.

Güler, "Bu nedenle sorun kişisel olmanın ötesinde ilkesel duruş göstermekten geçer. Türkiye'nin aydınlık yarınları CHP'nin kuruluş felsefesinden, önderlerinden gelen ilke ve değerlere sahip çıkmasından geçer. En kolay şey 'ben istifa ettim' demek" dedi.

"Görev kutsal, sorumluluk ağır. Ben de bu sorumluluk ve görev bilinci ile değer ve ilkelerinden uzaklaştırılmış, tabanından koparılan değil gerçek CHP ile mücadelenin doğru olacağına inanıyorum" ifadelerini kullanan Güler, daha sonra "ulusalcılık" konusunda bir konuşma yaptı.

AK Parti'nin 2015 seçimlerinde yeni anayasa ve başkanlık sistemini getirme gibi hedeflerinin olduğunu savunan Güler, bunun karşısında ancak parti içi demokrasiyi sağlamış, gerçek CHP'nin durabileceğini iddia etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet ve Ulusalcılık' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement