Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Karan ve Çetinkaya İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Karan ve Çetinkaya İfade Verdi

Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan ifade verdi.

06.02.2015 12:49  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, savcılık sorgularında amaçlarının ifade özgürlüğünü savunmak olduğunu belirtti.

Fransa'da düzenlenen saldırıda 12 kişinin öldüğü Charlie Hebdo dergisine destek için Hz. Muhammed'i temsil ettiği belirtilen karikatüre köşelerinde yer veren Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Savcılığın daveti üzerine dün sabah saatlerinde adliyeye gelen iki yazar, 'şüpheli' sıfatıyla verdikleri ifadede, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasını kabul etmedi. İki yazara savcılık sorgusunda söz konusu karikatürü neden köşelerinde kullandıkları soruldu. Suçlamaları reddeden Çetinkaya, "O çizimin karikatür olduğunu düşünmüyorum. Bence bir çizimden ibarettir. Karikatürde bir alaycılık vardır. Bu çizimde alaycılık yok" ifadesini kullandı.

Ceyda Karan ise ifadesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saldırının ardından Paris'e gidişini örnek verdi. Karan, "Amacım, Türkiye'nin müttefiki olan bir ülkenin uğradığı terör saldırısı karşısında, tıpkı Başbakan'ın ifade özgürlüğünü savunmak üzere Paris'e giderek yürüyüşe katılarak sergilediği dayanışmanın bir benzerini bir basın mensubu olarak sergilemektir" dedi.

Başsavcıvekili Vedat Yiğit, iki yazara 'Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9. maddesindeki düşünce, vicdan ve din özgürlüğü ile 10. maddesindeki ifade özgürlüğü arasında öncelik olup olmadığını' sordu. Çetinkaya bu soruya, "Her iki özgürlük de benim için eşittir. İfade özgürlüğü ve din, vicdan özgürlüğü arasında bir üstünlük kurmam "diye yanıt verdi. Ceyda Karan'ın ise iki özgürlük arasında herhangi bir öncelik kurmadığını belirttiği öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Karan ve Çetinkaya İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement